avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire aplicare Legea 247 art.26
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire aplicare Legea 247 art.26

Extras din L. 247:
"Art. 26. - (1) Formelor asociative de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră, păşunilor şi fâneţelor, obşti de moşneni în devălmăşie, obşti răzeşeşti nedivizate, composesorate, obşti de cumpărare, păduri grănicereşti, păduri urbariale, comune politice, cooperative, alte comunităţi şi forme asociative cu diferite denumiri, li se va elibera un singur titlu de proprietate, la solicitarea reprezentantului legal al acestora, cu menţiunea la titular, după caz: "obşte de moşneni", "obşte de
răzeşi", "composesorat", "păduri grănicereşti", alte asociaţii şi forme asociative cu denumirea localităţii respective.
(2) Formelor asociative li se va restitui în între gime suprafaţa avută în proprietate.
(3) Titlul de proprietate va fi însoţit de o schiţă de amplasament a suprafeţei de teren forestier care a aparţinut obştii de moşneni, obştii de răzeşi, composesoratului şi altora asemenea, ce urmează a fi restituit."

Un sef de Ocol Silvic spune:
"Anexa Legii 247 arata foarte clar ca cererile se depun individual, cu nume si prenume. Padurea se restituie fostilor proprietari sau urmasilor acestora." Unde nu mai exista supravietuitori sau urmasi, nu are cine solicita reconstituirea proprietatii, nici cine sa o primeasca in stapânire si ingrijire"

Imi puteti spune care este aceasta anexa, pentru ca nu inteleg cum se restituie suprafata unui composesorat.

Cu mutumiri,
Anamaria

Alte discuții în legătură

Composesorate Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am intalnit o situatie in care se doreste incheierea unor contracte de inchiriere avand ca obiect terenuri ce fac parte din composesorat. Am ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - asociatie composesorala dascalescu_c dascalescu_c am si eu o intrebare va rog daca se poate sa ma ajutati. tatal meu este membru intr-o asociatie composesorala.....si recent a fost cumparat un teren ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2000 sau og 26/2000 Marian Mitica Marian Mitica Obstile au fost infiintate in baza legii 1/2000.Obstile figureaza inscrise in Registrul special al obstilor .De ce in aceste conditii toate instantele de ... (vezi toată discuția)