avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate luanda89

Activitate luanda89

buna seara.
am si eu o problema...in martie 2010 mi-am deschis un pfa unde lucram ca manichiurista eu cand am facut actele la registrul comertului am intrebat clar ce imi revine sa platesc in toata treaba asta iar cei de la registru mi-au spus ca trebuie sa platesc decat impozitul pe norma de venit.acest pfa l-am radiat in iulie 2011.si acum dupa 1 an de zile am gasit un plic in posta de la casa judeteana de pensii in care scrie ca nu am depus declaratia nici macar nu stiu despre ce e vorba.mai spun ca daca nu ma prezint cu declaratia o sa primesc amenda.ce sa fac?eu nici macar nu sunt in tara...de ce dupa 1 an de zile primesc acest plic?de ce nu m-i s-a adus la cunostiinta cand imi desfasuram activitatea....acum banuiesc ca s-au strans o gramada de penalizari.va rog ajutati-ma.
Răspuns la discuția P.F.A.contributii
Popu a scris:

Contributia la CASS(sanatate) este obligatorie pentru PFA chiar daca e angajat. Din 2006(sau data infiintarii PFA-ului daca e dupa 2006) pina in prezent datorati contributie la sanatate 6.5% (2006-2009) / 5.5% (2010-) aplicate la venitul net realizat.