avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate RuxandraR

Activitate RuxandraR

Va multumesc!Eu ,ca reprezentant din partea Ministerului Finantelor,de ce m-as putea lega in apararea mea?
În cadrul unui proces reclamanta T.G introduce o acţiune în stabilirea paternităţii în cotradictoriu cu pretinsul tată P.V.. Drept urmare, instanţa fixează termenul de judecată, conform art. 114¹ C.proc.civ., dispunând să se comunice pârâtului P.V. citaţia şi copie de pe acţiune. Agentul procedural, în îndeplinirea sarcinilor legale, merge la domiciliul destinatarului pe care nu îl găseşte, lăsând soţiei pârâtului cererea de chemare în judecată şi înscrisurile doveditoare anexate, conform art. 92 C.proc.civ.. Ca o consecinţă a acestui fapt, soţia pârâtului intentează proces de divorţ, în urma căruia obţine custodia copiilor pe care îi are împreună cu P.V., pentru culpa exclusivă a soţului.
Având în vedere situaţia de fapt creată, P.V. dă în judecată statul, prin Ministerul Finanţelor Publice, considerând că i-au fost lezate drepturile prin practica instanţei de judecată de a transmite actele de procedură la vedere, neanvelopate, acestea nefiind protejate de privirile celor neavizaţi. Astfel, reclamantul P.V. doreşte să obţină repararea prejudiciului ce i-a fost cauzat, acuzând conduita juridică culpabilă a instanţei.
În cadrul procesului, P.V ridică excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor referitoare la regulile de citare şi de comunicare a actelor de procedură, respectiv art. 92 alin. (3) din Codul de procedură civilă, susţinând că aceste prevederi sunt contrare prevederilor constituţionale referitoare la dreptul la viată intimă, familială şi privată, precum şi prevederilor referitoare la secretul corespondenţei .


1)In aceasta speta,Ministerul Finantelor Publice are calitate procesuala?Nu trebuia invinuit agentul procedural/instanta de judecata ?
2)Motivul pentru care statul este dat in judecata statul,respectiv divortul,este unul pertinent?Poate fi considerat intr-adevar un prejudiciu in cazul de fata?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția pledoarie
Am o simulare de proces la scoala,vizand comunismul in Romania.sunt avocatul acuzarii si trebuie sa tin o pledoarie initiala convingatoare...
Discuție pledoarie
buna ziua!ce trebuie sa contina o pledoarie initiala si cam care ar fi tips-urile pentru a fi cat mai convingator?
"se merita"-eforturile necesare pentru a ajunge cineva sunt atat de mari?am auzit ca pentru magistratura e exagerat de greu si intra foarte putini ,iar avocati sunt multi...si putini sunt bine platiti si recunoscuti in domeniu
P.S : sunt oarecum descurajata si am resentimente ca nu am dat la medicina!(daca deja am gandirea asta...e clar :()
Mersi!
Buna seara!sunt inca eleva in clasa a 12a si am ales sa dau la facultatea de drept din Bucuresti , pentru ca acolo admiterea din cate am auzit este mai grea si astfel se face o departajare mai buna..acum ,am o intrebare pentru cei care abia au terminat sau inca sunt in anii de studiu.Se merita,e atat de mult de invatat precum se spune ?Nu am relatii in domeniu si mi as dori sa reusesc ...niste sfaturi m ar ajuta.Multumesc anticipat!