avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate avatar_one

Activitate avatar_one

La apel si recurs solutia solutia se poate schimba pentru tot ceea ce s-a judecat la fond sau numai punctual/partial ?
Exemplu: paratul-reclamant la apelul reclamantului-parat nu a facut nimic desi nu i-a convenit cum s-a impartit ceva, dar, dat fiind faptul ca il nemultumeste ceva, la recurs, se hotareste sa invoce si ce nu i-a convenit de prima data, se poate ?
Sau solutia data si avantajele unei parti la fond raman neschimbate, la apel se judeca numai ce cere partea care a facut apelul (fara a afecta ceea ce a obtinut la fond) si tot asa...
Răspuns la discuția Plata apel partaj
la recurs, dupa judecarea in fond si apel, se mai poate rejudeca si ce s-a judecat la fond ?...sau odata ce nu s-a facut apel la ceva ce nu ii convenea partii (desi nu i-a placut decizia...a tacut) ramane asa cum s-a stabilit in fond ?
Intr-un proces de partaj am inteles ca se poate face apel numai la ceea ce nu-i convine ce s-a stabilit la fond.
In cazul in care si cealalta parte face apel la altceva fata de ce nu-i convine primului initiator al apelului, la recurs, dupa apel, se mai poate adauga si alte aspecte (cum s-au impartit procentele locuintei bun comun, cum s-au impartit bunurile din casa, etc.) care nu-i convin partii ?
Exemplu concret: sa zicem ca una din parti face apel pentru a castiga mai multe bunuri pentru ca inca mai considera ca i se cuvin mai multe.
La judecarea apelului cealalta parte nu zice inca nimic si se judeca apelul.
La recurs, cea de a 2-a parte (care nu a facut apel) poate sa ceara rejudecarea si la ce s-a judecat la apel ?
Sau odata rejudecat un aspect: de exemplu bunurile comune (nici partii care nu a facut apel nu i-a convenit cum s-au impartit dar a tacut...poate sa mai spuna ca nu i-a convenit la recurs ?), ramane judecat si asta este...ce s-a stabilit ramane batut in cuie ?
@m_ella2005 cred ca nu ai inteles prea bine...tocmai ca vrea sa i le dea de buna voie dar partea cealalta nu accepta...dar nici apel nu vrea sa faca...ciudata fiinta
In cazul in care si reclamantul-parat si paratul-reclamant face apel ambii platesc jumatate din cat au platit la judecarea in fond a unui dosar de partaj ?
Cum afla (in timp util, astfel incat sa ii ramana timp sa initieze la randui apel) una din parti daca cealalta parte a facut apel ?
Dupa apel, in cazul in care exista iar nemultumiri, iarasi se achita jumatate din pretul platit la judecarea in fond ?
Nicidecum nu am vrut sa sune chiar asa intrebarea cu daca se merita sau nu...intrebam asa...statistic, din cazurile pe care le-ati avut...imi cer scuze daca v-ati suparat, era o intrebare cat de cat logica...din punct de vedere statistic
...si daca ambele parti fac apel/recurs ambele parti platesc ?
Se plateste 50 % la apel si alti 50 % la recurs ?
In cat timp ar trebui sa mi se comunice in scris hotararea...sunt din Bucuresti...
Multumesc.
As avea si eu ceva nelamuriri:
- dupa solutia data la judecarea unui dosar in fond, ce urmeaza ?...am inteles ca urmeaza sa se faca apel de catre partea nemultumita...este contra cost ?...care sunt pasii urmatori ?
- daca nu se aduc probe noi exista vreo posibilitate a rasturnarii situatiei (sa i se dea procente mai mari unuia si mai mici celuilalt fata de solutia data la judecarea in fond) ?
- se contesta intreaga solutie data sau numai aspectele nemultumitoare (adica: la impartirea sumelor de bani este ok, la stabilirea impartirii bunurilor nu...se poate contesta numai impartirea bunurilor) ?
- pe site-ul [ link extern ] ?
- in cat timp ajunge la domiciliu hotararea scrisa data de catre fond ?
- in hotararea scrisa ce se va primi la domiciliu se si argumenteaza de ce si cum s-au impariti bunurile ?
Merita continuarea judecarii dosarului de partaj (dat fiind faptul ca se plateste) sau nu ? Daca s-ar continua ar aparea modificari esentiale sau...mai bine ma opresc aici.

Multumesc mult pentru ajutor.