avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Continuare judecata dosar partaj dupa solutia data la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Continuare judecata dosar partaj dupa solutia data la fond

As avea si eu ceva nelamuriri:
- dupa solutia data la judecarea unui dosar in fond, ce urmeaza ?...am inteles ca urmeaza sa se faca apel de catre partea nemultumita...este contra cost ?...care sunt pasii urmatori ?
- daca nu se aduc probe noi exista vreo posibilitate a rasturnarii situatiei (sa i se dea procente mai mari unuia si mai mici celuilalt fata de solutia data la judecarea in fond) ?
- se contesta intreaga solutie data sau numai aspectele nemultumitoare (adica: la impartirea sumelor de bani este ok, la stabilirea impartirii bunurilor nu...se poate contesta numai impartirea bunurilor) ?
- pe site-ul [ link extern ] ?
- in cat timp ajunge la domiciliu hotararea scrisa data de catre fond ?
- in hotararea scrisa ce se va primi la domiciliu se si argumenteaza de ce si cum s-au impariti bunurile ?
Merita continuarea judecarii dosarului de partaj (dat fiind faptul ca se plateste) sau nu ? Daca s-ar continua ar aparea modificari esentiale sau...mai bine ma opresc aici.

Multumesc mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Cel mai recent răspuns: avatar_one , utilizator 08:30, 19 Martie 2011
va raspund puctual la intrebarile dvs. cu mentiunea ca ar fi f. bine sa discutati in primul rand, cu avocatul pe care l-ati avut la judecata in fond, el stie cel mai bine care sunt sansele dvs. in caile de atac existente.
- cai de atac mai aveti in apel si recurs;
- depinde cum a interpretat prima instanta probele existente si ce argumente aveti in combaterea acelor sustineri;
- se ataca ceea ce va nemultumeste;
- depinde de locul unde va aflati, atat in ceea ce priveste redactarea hotararii ( cat e instanta de aglomerata) cat si de serviciile de transmitere a hotararilor prin posta sau curierat special;
- instanta de fond trebuie sa isi argumenteze propria-i hotarare, dar veti vedea daca a facut-o bine sau nu cand o veti primi;
- daca merita sau nu, asta e o problema care va priveste direct pe dvs, cum am putea sa raspundem la o intrebare de tot rasul??? - taxa de timbru e de 50% din taxa achitata la fond.
Nicidecum nu am vrut sa sune chiar asa intrebarea cu daca se merita sau nu...intrebam asa...statistic, din cazurile pe care le-ati avut...imi cer scuze daca v-ati suparat, era o intrebare cat de cat logica...din punct de vedere statistic
...si daca ambele parti fac apel/recurs ambele parti platesc ?
Se plateste 50 % la apel si alti 50 % la recurs ?
In cat timp ar trebui sa mi se comunice in scris hotararea...sunt din Bucuresti...
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune-apel devolutiv raluca32 raluca32 Am avut un proces de partaj bunuri comune in care s-au impartit doua imobile fondul s-a judecat s-a dat sentinta instanta atribuindu-mi mie 90 la suta ... (vezi toată discuția)
Plangere politie nutzzu nutzzu Buna seara. Am depus o plangere la solutia data intr-un dosar de procurorul de lpe langa Curtea de Apel,la judecatorie.Am primit citatie pt luna ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ Doru2 Doru2 Cu respect! Rog un raspuns la urmatoarele: Am pierdut un oroces in prima instanta,respinge cererea ca neintemeiata,spune ca pot sa fac recurs in 15 zile,va ... (vezi toată discuția)