avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contencios administrativ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contencios administrativ

Cu respect! Rog un raspuns la urmatoarele: Am pierdut un oroces in prima instanta,respinge cererea ca neintemeiata,spune ca pot sa fac recurs in 15 zile,va rog sa ma lamuriti daca eu am si drept la apel si cum trebuie procedat,mentionez ca procesul s-a judecat la Tribunal fata de o institutie publica.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doru2 , utilizator 01:12, 29 Decembrie 2018
Buna ziua.
Oricare dintre partile aflate in proces si nemultumite de solutia data, poate face recurs impotriva solutiei.
Deci daca solutia va nemultumeste, puteti face recurs.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua.
Oricare dintre partile aflate in proces si nemultumite de solutia data, poate face recurs impotriva solutiei.
Deci daca solutia va nemultumeste, puteti face recurs.

Fiti amabil dar Apel nu pot sa fac?
In acest caz, hotararea nu poate fi atacata si cu apel (sau doar cu apel), calea de atac este cea indicata de instanta de fond, recurs, intrucat impotriva hotararilor pronuntate in contencios administrativ se formuleaza recurs.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Cristina Hortensia CIUREA a scris:

In acest caz, hotararea nu poate fi atacata si cu apel (sau doar cu apel), calea de atac este cea indicata de instanta de fond, recurs, intrucat impotriva hotararilor pronuntate in contencios administrativ se formuleaza recurs.

Multumesc pentru ajutorul dat,inteleg acum ca legea nu permite si calea ordinara la Apel doar Recursul care este o cale extraordinara,in aceasta situatie nu se ingradeste un drept? Asta doar in contencios administrativ se intampla?
Nu, nu se intampla doar in materia contenciosului administrativ.

Dupa intrarea in vigoare a Noului cod de procedura civila, regula generala este aceea ca un proces parcurge doua grade de jurisdictie, de obicei, fond si apel si, in mod cu totul exeptional trei grade de jurisdictie - fond, apel si recurs.
Exista si situatii in care hotararile pronuntate in prima instanta pot fi atacate doar cu recurs, respectiv cele date fara drept de apel sau alte hotarari in cazurile expres prevazute de lege, cum este cazul, de exemplu, celor pronuntate in contencios administrativ.
Se pare ca, legiuitorul a considerat ca in materia contenciosului administrativ prevederea unei singure cai de atac si aceea extraordinara este suficienta pentru a asigura partilor dreptul la un proces echitabil, invocandu-se principiul judecarii cu celeritate a proceselor.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Alte discuții în legătură

Fondul cauzei la curtea de apel. mai exista apel ? Adrian_Gorj Adrian_Gorj Buna seara ! Am o mica nelamurire in ce priveste exercitarea acestei cai de atac in urmatoare situatie : Cererile cu valoare de peste 1.000.000 Ron, sunt ... (vezi toată discuția)
Cerere de completare sentinta civila nitmar nitmar intr-o actiune am formulat o contestatie la un act administrativ fiscal si o obligatie de a face, respectiv sa fie obligata Adm financiara sa faca modificari ... (vezi toată discuția)
Recurs sau hotărâre definitiva? GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna seara! Am și eu următoarea nelămurire: am depus pe rolul Tribunalului București, secția contencios o acțiune prin care am solicitat anularea unor ... (vezi toată discuția)