avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La recurs (dupa apel) se mai poate judeca si ce s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La recurs (dupa apel) se mai poate judeca si ce s-a stabilit la fond ?

Intr-un proces de partaj am inteles ca se poate face apel numai la ceea ce nu-i convine ce s-a stabilit la fond.
In cazul in care si cealalta parte face apel la altceva fata de ce nu-i convine primului initiator al apelului, la recurs, dupa apel, se mai poate adauga si alte aspecte (cum s-au impartit procentele locuintei bun comun, cum s-au impartit bunurile din casa, etc.) care nu-i convin partii ?
Exemplu concret: sa zicem ca una din parti face apel pentru a castiga mai multe bunuri pentru ca inca mai considera ca i se cuvin mai multe.
La judecarea apelului cealalta parte nu zice inca nimic si se judeca apelul.
La recurs, cea de a 2-a parte (care nu a facut apel) poate sa ceara rejudecarea si la ce s-a judecat la apel ?
Sau odata rejudecat un aspect: de exemplu bunurile comune (nici partii care nu a facut apel nu i-a convenit cum s-au impartit dar a tacut...poate sa mai spuna ca nu i-a convenit la recurs ?), ramane judecat si asta este...ce s-a stabilit ramane batut in cuie ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
Cel mai recent răspuns: avatar_one , utilizator 09:50, 21 Martie 2011
Daca in apel s-a schimbat solutia atunci partea care nu a facut apel poate face recurs.
In recurs se pot invoca insa numai motive de nelegalitate si nu se pot administra alte prove decat inscrisuri.
La apel si recurs solutia solutia se poate schimba pentru tot ceea ce s-a judecat la fond sau numai punctual/partial ?
Exemplu: paratul-reclamant la apelul reclamantului-parat nu a facut nimic desi nu i-a convenit cum s-a impartit ceva, dar, dat fiind faptul ca il nemultumeste ceva, la recurs, se hotareste sa invoce si ce nu i-a convenit de prima data, se poate ?
Sau solutia data si avantajele unei parti la fond raman neschimbate, la apel se judeca numai ce cere partea care a facut apelul (fara a afecta ceea ce a obtinut la fond) si tot asa...
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apel partaj avatar_one avatar_one In cazul in care si reclamantul-parat si paratul-reclamant face apel ambii platesc jumatate din cat au platit la judecarea in fond a unui dosar de partaj ... (vezi toată discuția)
Recurs Madalina43 Madalina43 Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis. Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat ... (vezi toată discuția)
Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)