Buna seara, aici in forum am citit undeva, defapt nu am inteles foarte bine daca suntem chemati in judecata pentru datoria catre Regia de Ape nu pot sa invoc prescriptia datoriei?dac anu reusesc asta pot macar sa cad la o intelegere sa platesc doar datoria nu si penalitatile, sau exista o lege impotriva acestor penalizari?
Va multumesc,
Buna ziua, puteti sa ma ajutati? nu ne-am prezentat la conciliere a venit acasa pe numele tatalui el detine contratul de apa chemare in judecata, ce sa fac intai ? sa schimb contractul de apa pe numele meu, cum este si cel de apartament? as vrea sa fac un act catre Regia de apa pentru prescriptie, se poate imi puteti da un model?
Multumesc,
da, datoriile sunt din perioada 2004-2008, nu ne prezentam la conciliere, ce adresa sa facem catre ei legat de prescriptie? pot ei invoca faptul ca trebuia sa preiau datoriile vechi cand am preluat contractul?
Parintii mei au avut un apartament de la stat, printr-o intamplare nefericita ramanand doar noi doi copii cu tatal am acumulat datorii la ape, asociatie, eu am preluat apartamentul pe numele meu dar nu am schimbat contractul de ape pe numele meu, acum cu o datorie de 2000de ron ( luni de zile sute de metrii de apa pausal) tatal e chemat la conciliere, apartamentul nu mai e pe numele lui, in plus mai sunt 2200 ron penalizari de intarziere. Cum pot refuza plata penalizarilor daca renoiesc contractul pe numele meu dar sunt 3 ani de cand am preluat apartamentul , pot evita neplata penalizarilor? sau ce se intampla daca el nu se prezinta la conciliere?
Un sfat!!! multumesc
Inainte sa iau legatura cu Ambasada as fi dorit sa aflu daca exista cineva pe aici care cunoaste legistatie internationala sau care mi-ar putea recomanda pe cineva care ar putea sa imi ofere informatii legat de retrocedari in afara tarii.
Buna ziua
Cum as putea sa intru in posesia unei mosteniri in alta tara (Slovacia)?
In 1996 am facut o cerere de retrocedare dar raspunsul de la ambasada a venit ca nu exista nimeni in momentul acela, un avocat care sa cunoasca limba romana pentru a ne reprezenta acolo. Mostenirea de care va vorbesc este din 1952 cand matusa strabunicii mele a decedat neavand langa ea nici un succesor sau cautat ani de zile dupa care se gasit singura care a raspuns succesiunii strabunica mea in Romania a fost chemata pentru a intra in posesia celor ce ramaneau (imobile si bani in banci dar in 1955 am inteles ca era foarte greu de iesit din tara dar mite sa mergi sa ridici mosteniri era probabilitatea sa nu te mai intorci) astfel nu a reusit sa se prezinte in termen in 1959 sa trecut totul in domeniul Statului Cehoslovac.
Ce sanse de reusita ar fi? Un avocat care cunoaste legislatie internationala?