avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nevoie de ajutor pentru retrocedare din strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nevoie de ajutor pentru retrocedare din strainatate

Buna ziua
Cum as putea sa intru in posesia unei mosteniri in alta tara (Slovacia)?
In 1996 am facut o cerere de retrocedare dar raspunsul de la ambasada a venit ca nu exista nimeni in momentul acela, un avocat care sa cunoasca limba romana pentru a ne reprezenta acolo. Mostenirea de care va vorbesc este din 1952 cand matusa strabunicii mele a decedat neavand langa ea nici un succesor sau cautat ani de zile dupa care se gasit singura care a raspuns succesiunii strabunica mea in Romania a fost chemata pentru a intra in posesia celor ce ramaneau (imobile si bani in banci dar in 1955 am inteles ca era foarte greu de iesit din tara dar mite sa mergi sa ridici mosteniri era probabilitatea sa nu te mai intorci) astfel nu a reusit sa se prezinte in termen in 1959 sa trecut totul in domeniul Statului Cehoslovac.

Ce sanse de reusita ar fi? Un avocat care cunoaste legislatie internationala?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 08:23, 21 Martie 2011
Cel mai recomandat este un avocat din Slovacia care cunoaste toate procedurile, locurile, limba, legislatia si oricum e mai ieftin decat sa platesti un avocat din Romania sa faca zeci de drumuri cu cererile pana in Slovacia.Sunt romani care lucreaza acolo si care ar putea sa-ti recomande avocat .Sau la Consulatul Romaniei de acolo.
In ceea ce priveste bunurile imobile se admite ca,in cazul succesiunii vacante, ele se cuvin statului pe al carui teritoriu sunt situate.Solicitati mai multe informatii:

Ambasada SLOVACIEI

Cancelaria: Bucuresti,Str. Otetari, nr.3
Telefon: 312.68.22 / 312.68.23
Fax: 021-615.03.38, 312.24.35
Ambasador: E.S. Dl. Jan SOTH

Inainte sa iau legatura cu Ambasada as fi dorit sa aflu daca exista cineva pe aici care cunoaste legistatie internationala sau care mi-ar putea recomanda pe cineva care ar putea sa imi ofere informatii legat de retrocedari in afara tarii.
Tocmai de aceea v-am recomandat sa verificati la Ambasada. Au cele mai actuale date si stiu unde sa va indrume,gratuit .....

"Autorităţile slovace sunt competente să statueze în materie de succesiune a unui străin dacă bunurile succesorale sunt situate în Slovacia şi dacă:

decedatul îşi avea reşedinţa în Slovacia şi la cererea unui moştenitor care locuieşte în Slovacia,este vorba despre un bun imobil situat în Slovacia.Procedura succesiunii începe în temeiul unui certificat de deces în circumscripţia sa teritorială, eliberat de starea civilă de pe lângă tribunalul competent să soluţioneze succesiunea. Totuşi, tribunalul poate iniţia procedura fără cerere din momentul în care ia cunoştinţă de deces"
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si revendicare taniaa taniaa buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi: strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea ... (vezi toată discuția)
Succesiune in sua georgescu123 georgescu123 Buna Ziua, Exista cineva care sa stie care este procedura deschiderii unei succesiuni in Statele Unite , de pe urma unui cetatean american ? Se face in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)