avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE IN SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE IN SUA

Buna Ziua,

Exista cineva care sa stie care este procedura deschiderii unei succesiuni in Statele Unite , de pe urma unui cetatean american ? Se face in fata unei instante sau exista o instituitie echivalenta notariatului de la noi ?
Cunoaste cineva adrese ale unor avocati din SUA , cu care s-ar putea colabora pentru a se ocupa de problema asta ?
Cel mai recent răspuns: georgescu123 , utilizator 00:45, 26 Noiembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua.
daca defunctul a avut bunuri imobile in romania, succesiunea se poate dezbate si in tara .
va recomand sa va adresati consulatului .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform principiului lex patriae, pentru bunuri mobile succesiunea dupa defunct se supune legii statului al carui cetatean acesta a fost.
Daca defunctul a avut bunuri imobile, procedura succesorala se va face de autoritatile competente din statul in care se afla bunurile conform principiului lex rei sitae - legea locului unde se afla bunul.
Mai multe informatii, la consulatul din cadrul Ambasadei SUA.
Cu respect,
Teodor Dobrean
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunuri imobile nu are ...Are in schimb bunuri mobile in SUA , ultimul domiciliu tot acolo...si desi este de origine romana, la data decesului nu mai avea decat cetatenie americana..Deci nu stiu daca as avea temei sa pot cere dezbaterea succesiunii in Romania.

Ma intreb: stie cineva un avocat in SUA ? Sau or exista societati romano-americane de avocatura ? Pe net nu am gasit mare lucru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - cum sa procedez in acest caz? Antoba Antoba Buna ziua, Tatal meu a decedat in februarie anul acesta. Era plecat definitiv din tara in 1976 si stabilit actualmente in SUA cu cetatenie americana. In ... (vezi toată discuția)
Succesiune sua otaroiu otaroiu Daca deschid succesiune in SUA, actiunea trebuie sa fie si legalizata sau doar tradusa? multumesc (vezi toată discuția)
Mama si matusa mea au un apartament in timisoara. amandoua au ... Calmate18 Calmate18 Mama si matusa mea au un apartament in Timisoara. Amandoua au murit in Statul Florida,USA. O avocata din Timisoara mi-a scos CF si imi spune ca succesiunea se ... (vezi toată discuția)