avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune SUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune SUA

Daca deschid succesiune in SUA, actiunea trebuie sa fie si legalizata sau doar tradusa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: otaroiu , utilizator 18:05, 10 Aprilie 2011
Ultimul domiciliu al defunctului a fost in SUA?

Moştenirea este supusă:
a) în ce priveşte bunurile mobile, oriunde acestea s-ar afla, legii naţionale pe care persoana decedată o avea la data morţii;
b) în ce priveşte bunurile imobile şi fondul de comerţ, legii locului unde fiecare din aceste bunuri este situat.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
romascanu, moderator
1. si in ce priveste actiunea..adica intrebarea initiala, TREBUIE LEGALIZATA SAU DOAR TRADUSA SI TRIMISA curtii districtuale direct!?
2. bunurile MOBILE SI IMOBILE se afla in SUA ,dar nu cunosc masa succesorala!

Va rog raspuns !
otaroiu a scris:

1. si in ce priveste actiunea..adica intrebarea initiala,


Va promit ca, de indata ce voi termina de citit :tooth: toate :rofl: normele de drept material si procesual roman si altele, o sa ma apuc si de cele americane :weg:
:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
romascanu, moderator
daca nu aveti raspuns, nu incercati unul
intebarea initiala viza ceva... nu am inca raspuns deci am pierdut vremea!
- Ati adresat o intrebare ...chioara de continut, adica fara niciun detaliu/element din care sa putem aprecia daca aceasta succesiune prezinta legaturi cu mai multe sisteme de drept (apartenenta nationala a mortului: cetatenie sau, dupa caz, domiciliu, locul situarii imobilelor, locul incheierii, modificarii sau revocarii vreunui eventual testament si altele = elemente de extraneitate cu eventuala relevanta juridica).

- Nu ati considerat necesar sa raspundeti intrebarii pe care v-am adresat-o (desi putea prezenta relevanta in privinta solutionarii conflictului de jurisdictii, adica pentru determinarea competentei internationale a instantei sau, in caz de procedura gratioasa, pentru stabilirea notarului competent. Sau mai "pe romaneste" ...incercam sa vad daca nu bajbaiti cumva de-aiurea prin SUA, motiv pentru care ... mi-am "pierdut si eu vremea" cu o intrebare...)

- Dar tot dvs. considerati ca ati pierdut vremea (desi ...imi pare ca vremea dvs. nu va ajunge, ci mai are nevoie si de vremea altora).

Puteti incerca sa va cheltuiti vremea (si nu numai) cu cateva intrebari adresate unui avocat ...american.

Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune minori fara cetatenie romana gabzol gabzol Buna ziua, Cumnata mea traieste in Ungaria avand 2 fete gemene de 14 ani, cumnatul a decedat in urma cu 3 ani, avand ultimul domiciliu in Budapesta. ... (vezi toată discuția)
Succesiune in sua georgescu123 georgescu123 Buna Ziua, Exista cineva care sa stie care este procedura deschiderii unei succesiuni in Statele Unite , de pe urma unui cetatean american ? Se face in ... (vezi toată discuția)
Mostenire - parinte cetatenie straina albert123 albert123 Buna ziua, Sora mea are un copil nascut in 1987 dintr-o relatie cu un cetatean strain (fara a fi casatoriti, dar copilul este recunoscut de el). La aprox 1 ... (vezi toată discuția)