Moştenirea este supusă:
a) în ce priveşte bunurile mobile, oriunde acestea s-ar afla, legii naţionale pe care persoana decedată o avea la data morţii;
b) în ce priveşte bunurile imobile şi fondul de comerţ, legii locului unde fiecare din aceste bunuri este situat.
1. si in ce priveste actiunea..adica intrebarea initiala, TREBUIE LEGALIZATA SAU DOAR TRADUSA SI TRIMISA curtii districtuale direct!?
2. bunurile MOBILE SI IMOBILE se afla in SUA ,dar nu cunosc masa succesorala!
1. si in ce priveste actiunea..adica intrebarea initiala,
Va promit ca, de indata ce voi termina de citit :tooth: toate :rofl: normele de drept material si procesual roman si altele, o sa ma apuc si de cele americane :weg:
:sorry:
- Ati adresat o intrebare ...chioara de continut, adica fara niciun detaliu/element din care sa putem aprecia daca aceasta succesiune prezinta legaturi cu mai multe sisteme de drept (apartenenta nationala a mortului: cetatenie sau, dupa caz, domiciliu, locul situarii imobilelor, locul incheierii, modificarii sau revocarii vreunui eventual testament si altele = elemente de extraneitate cu eventuala relevanta juridica).
- Nu ati considerat necesar sa raspundeti intrebarii pe care v-am adresat-o (desi putea prezenta relevanta in privinta solutionarii conflictului de jurisdictii, adica pentru determinarea competentei internationale a instantei sau, in caz de procedura gratioasa, pentru stabilirea notarului competent. Sau mai "pe romaneste" ...incercam sa vad daca nu bajbaiti cumva de-aiurea prin SUA, motiv pentru care ... mi-am "pierdut si eu vremea" cu o intrebare...)
- Dar tot dvs. considerati ca ati pierdut vremea (desi ...imi pare ca vremea dvs. nu va ajunge, ci mai are nevoie si de vremea altora).
Puteti incerca sa va cheltuiti vremea (si nu numai) cu cateva intrebari adresate unui avocat ...american.