avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune minori fara cetatenie romana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune minori fara cetatenie romana

Buna ziua,

Cumnata mea traieste in Ungaria avand 2 fete gemene de 14 ani, cumnatul a decedat in urma cu 3 ani, avand ultimul domiciliu in Budapesta. Parintii au dubla cetatenie.
Minorii si sotia au mosenit dupa defunct anumite bunuri imobile si in Romania.
Am procedat la transcrierea Certificatului de Deces, si am mers la un Notar pt a deschide Succesiunea, am depus o cerere la Tribunalul din zona, dupa 5 luni am primit raspunsul ca numirea tutorelui este de competenta Ungariei.
Va rog sa ma lamuriti ce este de facut, deoarece suntem disperati, timpul trece si nu am reusit sa rezolvam nimic in privinta mostenirii.

Va multumesc,

Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
gabzol, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:36, 22 Octombrie 2013
ati acceptat expres mostenirea? sau tacit...avand in vedere ca au trecut 3 ani de la deces? sau zero barat...

pe bunurile mostenite din ungaria au vreun act?

gazbol...
am mers la un Notar pt a deschide Succesiunea,

asa si notarul ce a facut?

cererea de la tribunal cine a facut-o si ce a cerut?

inteleg ca minorii nu au acceptat nici macar tacit mostenirea...

poate au vreun neam din clasa urmatoare de mostenitori care a acceptat
De ce sunteti disperati? Au trecut 3 ani, 5 luni nu-i atat de mult in comparatie...
Va trebuie numit o persoana fara interes in mostenire care sa reprezinte interesul copiilor; si eu cred ca e de competenta Ungariei sa faca asta. Pentru mostenirea din Ungaria nu v-a trebuit?
Pentru bunurile din Ungaria s-a facut succesiunea, numind si un curator cu drept in Ungaria, pentru bunurile de aici din Romania Notarul a formulat cererea catre Tribunal pentru numirea unui curator , acum am primit acest raspuns cum ca este de competenta Ungariei numirea curatorului si nu mai stim ce este de facut
Mostenirea se va dezbate in Romania pentru bunurile din Romania pe legea din Ungaria. Curator va fi desemnat in Ungaria. Asa cum a fost desemnat pt dezbaterea succesiunii in Ungaria se va efectua aceeasi procedura si pt bunurile aflate in Romania. Apoi curatorul cu hotararea din Ungaria apostilata tradusa si legalizata cu actele de proprietate asupra bunurilor aflate in Romania, cu certificatul de mostenitor din Ungaria prin care s au stabilit mostenitorii si cotele acestora apostilat si apoi tradus si legalizat si cu sotia supravietuitoare sau procura autentica apostilata si tradusa si legalizata a sotiei supravietuitoare prin care imputerniceste pe altcioneva sa o reprezinte si pe ea la dezbatere se va dezbate succesiunea si in Romania.
;)

iata altceva...si va rog sa nu ma trimiteti la timp liber, ci sa cititi cu atentie

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Succesiune - legile carei tari? Sophiam Sophiam Buna ziua! Cazul cand o persoana care a trait in alta tara (UE) moare: este adevarat ca cei apropiati pot alege intre legislatia acelei tari sau a Romaniei, ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote, plata impozitului favex favex O familie, sot, sotie si un fiu. Decedeaza sotia in 2015 masa succesorala fiind un imobil. In perioada de optiune succesorala sotul ramane in imobil. Fiul face ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cum sa procedez in acest caz? Antoba Antoba Buna ziua, Tatal meu a decedat in februarie anul acesta. Era plecat definitiv din tara in 1976 si stabilit actualmente in SUA cu cetatenie americana. In ... (vezi toată discuția)