Parintii mei au avut un apartament de la stat, printr-o intamplare nefericita ramanand doar noi doi copii cu tatal am acumulat datorii la ape, asociatie, eu am preluat apartamentul pe numele meu dar nu am schimbat contractul de ape pe numele meu, acum cu o datorie de 2000de ron ( luni de zile sute de metrii de apa pausal) tatal e chemat la conciliere, apartamentul nu mai e pe numele lui, in plus mai sunt 2200 ron penalizari de intarziere. Cum pot refuza plata penalizarilor daca renoiesc contractul pe numele meu dar sunt 3 ani de cand am preluat apartamentul , pot evita neplata penalizarilor? sau ce se intampla daca el nu se prezinta la conciliere?
Un sfat!!! multumesc
Conform Legii Nr.230/2007 penalitatiile nu pot depasi valoarea debitului datorat, vad ca penalitatile sunt cu 200 lei mai mari decat debitul. Presupun ca o parte din datorii sunt mai vechi de 3 ani, daca este asa ? atunci opereaza prescriptia dreptului la actiune a creditorului, potrivit cu dispozitiile Decretului Nr.167/1958..:O
da, datoriile sunt din perioada 2004-2008, nu ne prezentam la conciliere, ce adresa sa facem catre ei legat de prescriptie? pot ei invoca faptul ca trebuia sa preiau datoriile vechi cand am preluat contractul?
Buna ziua, puteti sa ma ajutati? nu ne-am prezentat la conciliere a venit acasa pe numele tatalui el detine contratul de apa chemare in judecata, ce sa fac intai ? sa schimb contractul de apa pe numele meu, cum este si cel de apartament? as vrea sa fac un act catre Regia de apa pentru prescriptie, se poate imi puteti da un model?
Multumesc,
Societatea furnizoare de utilitati, nu are cum/de unde sa cunoasca faptul ca persoana care a beneficiat de aceste servicii, nu mai locuieste la acea adresa si ca s-a schimbat titularul de contract.
In contractul semnat de tatal dvs., veti observa ca exista obligatia acestuia de a anunta orice modificare -de natura juridica ce intervine cu privire la "folosinta" acelui imobil.Cititi cu atentie contractul.
In momentul in care ati preluat folosinta imobilului-am inteles faptul ca este imobil aflat in proprietatea statului- erati obligata sa schimbati si contractul de utilitati (aici...depinde si de conditiile impuse de proprietar-daca vi s-a permis incheierea/preluarea contractelor de utilitati pe numele dvs.).
In fapt, dvs. trebuie sa platiti c/v serviciilor de la data preluarii imobilului, conform contractului de inchiriere (nu ne-ati dat amanunte-deci doar banuiesc).
Mergeti dvs. la acea societate furnizoare de utilitati, discutati cu reprezentantii acesteia despre aceasta situatie iar daca vor exista debite pentru care, dreptul de a solicita plata acestora, s-a prescris, cu siguranta, veti gasi intelegere si nu vi se vor mai solicita aceste sume.
Va trebui totusi sa platiti c/v serviciilor oferite de acea societate, de la data preluarii imobilului, chiar daca in acel contract figureaza ca titular, tatal dvs.Ipotetic, daca va exista un litigiu, ar putea fi suspendata furnizarea acestor servicii (apa) ...mai bine incercati solutionarea litigiului pe cale amiabila, poate obtineti o esalonare a platii datoriilor.
Buna seara, multumesc pentru sfat, eu momentan nu sunt in localitate muncesc in alta parte a tariii ma gandesc ca la telefon nu as putea sa i-au legatura cu ei sau sa le trimit o hartie prin care sa explic fatpul ca trebuie schimbat contractul vreau sa rezolv pe cale amiabila dar pot ajunge sa vorbim fata in fata doar la sfarsitul lunii viitoare.
Oprire apa la tot blocul
BX
Datorita a doi datorinci din 50 care nu si-au achitat facturile la apa, asociatia a primit o notificare de la compania de apa ca vor opri apa in tot blocul ... (vezi toată discuția)