avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine este vinovat, propietarul sau locatarul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine este vinovat, propietarul sau locatarul?

Buna ziua, am o problema grava.
Tatal meu a cumparat o casa la tara si din motiv ca are datorii la banci, vrea sa puna pe numele meu, caci pe altcineva nu are. Eu nu doresc acest lucru, pentru ca nici nu-mi trebuie casa si mi-e si frica pentru ca din cate stiu eu, el fura curentul. In cazul in care accept sa puna casa pe numele meu si este prins in fapt, va trebui sa ispasesc eu pedeapsa lui? Chiar daca eu nu locuiesc in casa cu pricina?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:03, 26 Mai 2013
Pentru eventual furt de energie electrica raspunde proprietarul imobilului
Făptuitorul răspunde , adică tatăl dvs., pentru că răspunderea penală este personală şi nimeni nu poate fi tras la răspundere penală în locul altcuiva. Dacă însă vă mutaţi acolo, ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra imobilului către dvs. şi , deşi cunoaşteţi faptul că se exrcită furtul de curent, continuaţi , acceptaţi această situaţie, veţi putea răspunde penal. Desigur, tatăl dvs., dacă va fi descoperit , va răspunde pentru fapta sa separat, conform vinovăţiei lui.
ªi ar mai fi un aspect, dacă tatăl dvs. înstrăinează imobilul către dvs., în condiţiile neachitării debitelor către creditori, aceştia vor putea solicita revocarea actului de vânzare-cumpărare, în vederea executării imobilului şi recuperării debitelor.
Poate sa raspunda tatal dvs numai in situatia in care se poate proba-in conditiile legii ca autor al interventiei neautorizate asupra instalatiei electrice este tatal dvs
In caz dfe furt de energie,furnizorul de utilitati constata si consemneaza PV in sarcina proprietarului imobilului
La randul sau,proprietarul poate contesta PV si eventual proba responsabilitatea autorului
Este dificil prin expertiza sa se identifice cu certitudine autorul interventiei asupra instalatiei electrice
Eu nu locuiesc in acea casa. Locuiesc la 50 km de el in casa sotului meu, aici am si adresa din buletin. Deci sa inteleg ca pot sa accept sa treaca locuinta pe numele meu? Este exlus sa fiu trasa la raspundere pentru fapta lui?
Normal, atunci când un imobil este înstrăinat, noul proprietar trebuie să încheie pe numele său contracte cu furnizorii de utilităţi .Deci contractul cu societatea furnizoare de electricitate va trebui schimbat , iar în urma acestei schimbări un lucrător al societăţii furnizoare va veni să verifice contorul electric şi să-l schimbe.Cu siguranţă că , dacă există nereguli acesta va constata neregulile şi va raporta aceste nereguli . Astfel se vor lua măsuri împotriva fostului proprietar şi nu împotriva noului proprietar. Dacă acceptaţi să preluaţi imobilul, mergeţi imediat după perfectarea actelor de vânzare cumpărare la firma furnizoare de electricitate şi solicitaţi încheieere contract şi schimbarea contorului electric.

Alte discuții în legătură

Furt energie electrica? dboariu dboariu Intr-un imobil (casa) cu mai multe apartamente (fiecare avand contor separat de energie electrica), mai exista un contor care deserveste casa scarilor spre ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)
...mi-au táiat curentul. ce mi se poate întâmpla? NICOLAEb NICOLAEb Buná tuturor, Vreau sá vá povestesc despre ce e vorba. Anul trecut prin octombrie când am realizat o lucrare la casá si ... (vezi toată discuția)