avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt energie electrica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt energie electrica?

Intr-un imobil (casa) cu mai multe apartamente (fiecare avand contor separat de energie electrica), mai exista un contor care deserveste casa scarilor spre boxele de la subsol (factura vine pe ”asociatie”, desi nu stiu sa existe o asociatie de proprietari inregistrata oficial - fiind vorba de doar 6 apartamente); unul din proprietari a tras un fir de la tabloul ”asociatiei” la el in apartament, consumul fiind inregistrat pe contorul ”asociatiei”. Acel proprietar nu are acordul meu. Pozitia celorlalti proprietari nu o cunosc, deoarece ei nu locuiesc statornic in imobil. Poate fi incadrata aceasta fapta la infractiunea de furt?
Am sesizat compania de electricitate, deoarece nu mi-ar conveni sa platesc eu acel consum, si am fost indrumat sa ma adresez politiei. La politie am lasat o sesizare scrisa, dar ei au zis ca au nevoie de pozitia companiei de electricitate, si ne invartim intr-un cerc vicios, ca in RO.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 15:20, 13 Decembrie 2010
Furtul de energie ar trebui constatat de catre compania furnizoare. Solicitati delegarea unui reprezentant care sa faca constatarea si apoi puteti formula plangere penala.
furtul de energie este incriminat si pedespit de codul penal.
Sesizati firma furnizoare de electricitate sau organele de politie competente.
Da, poate fi incadrat la furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)
Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)