Intr-un imobil (casa) cu mai multe apartamente (fiecare avand contor separat de energie electrica), mai exista un contor care deserveste casa scarilor spre boxele de la subsol (factura vine pe ”asociatie”, desi nu stiu sa existe o asociatie de proprietari inregistrata oficial - fiind vorba de doar 6 apartamente); unul din proprietari a tras un fir de la tabloul ”asociatiei” la el in apartament, consumul fiind inregistrat pe contorul ”asociatiei”. Acel proprietar nu are acordul meu. Pozitia celorlalti proprietari nu o cunosc, deoarece ei nu locuiesc statornic in imobil. Poate fi incadrata aceasta fapta la infractiunea de furt?
Am sesizat compania de electricitate, deoarece nu mi-ar conveni sa platesc eu acel consum, si am fost indrumat sa ma adresez politiei. La politie am lasat o sesizare scrisa, dar ei au zis ca au nevoie de pozitia companiei de electricitate, si ne invartim intr-un cerc vicios, ca in RO.
Furtul de energie ar trebui constatat de catre compania furnizoare. Solicitati delegarea unui reprezentant care sa faca constatarea si apoi puteti formula plangere penala.