avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters199464

Activitate ContSters199464

Am primit o instiintare ca am fost filmat ca circulam cu rovinieta expirata. Am rovinieta, dar o tin in certificatul de inmatriculare al masinii deoarece am parbrizul crapat si vreau sa il schimb. Din cunostintele mele nu sunt obligat sa o afisez... Politia Romana sau organul competent nu are o baza de date in care sa vada cine are si cine nu are rovinieta?

Este un abuz?
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Beneficiati nelimitat de stima mea!
Acum am inteles, multumesc frumos! Deci respectivul asociat se nu poate fi exclus daca se amesteca in administrare....

Mai ramane in discutie urmatorul paragraf din statutul societatii.
Adunarea generala a asociatilor este organul suprem de conducere al societatii care hotaraste asupra activitatii acesteia si asupra politicii ei economice, comerciale si financiar valutare.
1. Acest text nu da dreptul unui asociat sa se opuna achizitionarii anumitor marfuri?
2. ce se inatampla daca administratorul doreste sa achizitioneze o autoutilitara si asociatul se opune?
3. sau daca administratorul doreste ca firma sa deschida un nou magazin?
precizez ca respectivul asociat este administrator intr-o alta firma concurenta... deci cu siguranta daca va putea impiedica functionarea normala a firmei, o va face.
timi a scris:

Nu.
In schimb, daca asociatul (care mai are o firma) detine si calitatea de administrator in societatea dvs, trebuie sa aveti in vedere dispozitiile art. 197 alin. (2) din Legea nr. 31/1990: '' Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune''.


Pai eu am inteles din acel text ca, pentru ca administratorul sa poata fi sanctionat cu revocarea, societatea pe care acesta o detine si la care este administrator trebuie sa aibe acelasi cod CAEN sau sa desfasoare activitate in acelasi domeniu. Respectiva societate nici nu are acelasi cod CAEN, nici nu desfasoara vre-un fel de activitate (fiind suspendata)
nu inteleg, cesiune a carui activ si pasiv? nici unu dintre asociati nu vrea sa cesioneze nimic celuilalt. intrebarea era daca asociatul 50% poate cere excluderea celuilalt asociat pemotiv ca acesta mai are o firma, chiar daca aceasta nu are acelasi cod CAEN si chiar daca acea firma nu a facut nici o tranzactie niciodata, actualmente fiind inghetata

Intrebarea numarul 2 era: in caul in care un acociat este exclus din societate, mai are acesta drept la contravaloarea partilor sale sociale?.
intrebare: poate celalalt asociat cere excluderea acestuia din societate?
excluderea inseamna plata contravalorii partilor sale sociale?
In statutul societatii mai scrie: Adunarea generala a asociatilor este organul suprem de conducere al societatii care hotaraste asupra activitatii acesteia si asupra politicii ei economice, comerciale si financiar valutare.
1. Acest text nu da dreptul unui asociat sa se opuna achizitionarii anumitor marfuri?
2. ce se inatampla daca administratorul doreste sa achizitioneze o autoutilitara
3. sau doreste sa deschida un nou magazin?
In art. 222 punctul c.
(1) Poate fi exclus din societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau cu raspundere limitata:

(c) asociatul cu raspundere nelimitata care se amesteca fara drept in administratie ori contravine dispozitiilor art. 80 si 82)
Un S.R.L. (A) cu 2 asociati 50-50%, unul administrator. Cel care nu este administrator este administrator la o alta firma (B) ce activeaza in acelasi domeniu de activitate dar de care administratorul avea cunostinta in momentul infiintarii societatii(A).
La un moment rezultatele din ce in ce mai bune ale S.R.L. ului (A) incepe sa il deranjeze pe celalalt asociat care incearca sa obstructioneze actiunile administratorului firmei (A) incercand sa ii impuna acestuia sa obtina contracte de exclusivitate cu producatori in favoarea celeilalte firme, in caz contrar amenintand cu obstructionarea activitatii...
Ce actiuni ar putea intreprinde actionarul folsindu-se de dreptul sau de vot in sensul obstructionarii activitatii si cum poate asociatul administrator sa se apere de acesta?
Cunosc faptul ca legea 31/1990 spune ca acesta poate fi exclus in cazul in care obstructioneaza activitatea admnistratorului, dar cum poate fi acest lucru dovedit?