avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt obligat sa lipesc rovinieta pe parbriz?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt obligat sa lipesc rovinieta pe parbriz?

Am primit o instiintare ca am fost filmat ca circulam cu rovinieta expirata. Am rovinieta, dar o tin in certificatul de inmatriculare al masinii deoarece am parbrizul crapat si vreau sa il schimb. Din cunostintele mele nu sunt obligat sa o afisez... Politia Romana sau organul competent nu are o baza de date in care sa vada cine are si cine nu are rovinieta?

Este un abuz?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:46, 24 Martie 2011
filmarea nu are nici o legatura cu lipirea rovignetei pe geam. prin filmare se analizeaza baza de date in sensul ca se cauta fie nr de inmatriculare fie seria motorului si apoi se verifica daca exista o rovigneta emisa in baza acestor date.

daca raspunsul este negativ, atunci vor emite o amenda. daca rovigneta ta este valabila, depune o adresa impreuna cu chitanta fiscala ce atesta achizitia rovignetei sau o bonului emis de emitent.
In cazul asta baza lor de date... nu este infailibila.... voi cauta chitanta... este la contabilitate... Problema este ca daca nu as mai avea chitanta (cum probabil ca se mai intampla) sunt vinovat, platesc amenda pt ca nu au ei baza de date pusa la punct.
ce fac daca am fost filmat in Baia Mare? ma duc la judecatoria de acolo sa fac contestatie? binenteles ca daca le arat chitanta nu primesc nici macar un raspuns de genul : ne cereme scuze, dar sa mai primesc si despagubiri pt timpul si banii pierduti cu deplasarea....
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
alexonofrei, utilizator
Mda , cam asa sta treaba , in masura in care nu figurati in baza de date trebuie sa faceti dovada contrara in instanta ... Nu este nevoie sa va deplasati personal, puteti trimite actiunea prin posta la care atasati dovada (chitanta) ...
Da, asta este o idee buna, asa voi face.. multumesc... oricum este deranjant si mi se pare abuziv... de ce sa ne mai obosim sa filmam cand putem pur si simplu sa verificam in baza de date a tuturor autovehiculelor inmatriculate care au taxa platita si sa ii amendam pe cei care nu o au... poate asa iese tara din criza...
dar pana nu pun baza de date la punct... e jignitor... sunt genul de persoana care nu a avut niciodata datorii la stat nici pe pers fizica nici pe juridica... chestii de genul asta ma cam infurie.
Interventie moderator

@nicolae_s & alexonofrei

Va rog sa cititi regulamentul de postare in Forum si sa-l respectati. Aveti doua conturi, ceea ce nu este permis de regulament.
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor.

Va rog sa va stergeti un cont. Multumesc!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

parere amenda rovigneta Panaete Panaete Salutare , Sunt nou pe acest site ,si am observat ca aici se gasesc solutii la majoritatea problemelor ,oricare ar fi natura lor. Eu ma confunt cu o ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)