avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate flory80

Activitate flory80

Răspuns la discuția Caldura
Blocul este vechi , din anul 1974 , Știu ca boxele au fost trecute in contractele de vânzare-cumparare , nu cunosc alte informații , dar o sa întreb administratorul .Anul acesta blocul a fost reabilitat și au fost puși robineții in boxa respectiva .
Răspuns la discuția Caldura
Va mulțumesc tare mult pentru răspunsuri . Din păcate, cred ca se va ajunge in instanța (ceea ce va dura mult) . Administratorul blocului refuza sa ceara ajutorul poliției , iar vecinilor li s-a spus ca nu au calitate ...
Discuție Caldura
Buna ziua,
Proprietarul unuia dintre apartamente refuza sa deschidă robineții pentru caldura care sunt montati la el in boxa, astfel ca apartamentele aferente coloanei respective nu au caldura. Precizez ca proprietarul nu locuiește in bloc, iar administratorul blocului spune ca nu are ce sa-i facă . Ce este de făcut in aceasta situație ? Mulțumesc !
Buna ziua. Administratorul unei societăți cu răspundere limitată , care este și asociat cu un procent de 30%, muta clientii societății către alta societate concurenta, probabil contra unei sume pe care o încasează fără forme legale. Ce acțiuni pot fi întreprinse de către asociatul majoritar ,( care este și creditor) pentru a stopa aceasta Operațiune si/sau pentru a recupera prejudiciul de la administrator ? Precizez faptul ca administratorul refuza convocarea AGA in vederea schimbării sale și , in cazul unei cereri de autorizare adresată instanței , exista posibilitatea ca pana la data soluționării , societatea sa-și piardă toți clientii și sa nu mai poată fi redresată. Mulțumesc !
Hotărârea nu specifica cât reprezintă acel procent , ci doar 25% din venitul net realizat , dar nu mai mult de 800 lei. O sa-i trimită răspuns, însoțit și de adeverința de venit..
Va mulțumesc tare mult !

Credeam ca executorul are obligația de a verifica sentința înainte de a o pune in executare.
Motivul invocat de avocata mamei este doar acela ca instanța a dispus procentul de 25% din venitul realizat la acea data, iar pensia poate fi micșorată numai de instanța de judecata, indiferent de venitul realizat in prezent .:)
Mulțumesc încă o data, a fost concludent răspunsul Dvs.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Modalitati de oprire a sicanarilor nu exista, Dvs. stiti mai bine de ce face asta. Doar trecerea timpului ( implinirea de catre copil a 18 ani sau 25 daca isi continua studiile) o sa o opreasca:))
Executorul de principiu face ce i se cere, nu are de ce sa se indoiasca de presupusul creditor. Da, se cer cheltuieli.







Mulțumesc frumos! Exista vreo modalitate de a fi oprite aceste șicanari? Daca sentința este clară și a fost respectata , nu ar fi un abuz din partea unui executor sa înceapă executarea ? Se cere cheltuieli de judecata prin contestația la executare ?
Ana-Maria Dutescu a scris:

Eu va recomand sa raspundeti la notificare cu precizarea salariului net actual. trimiteti-o prin posta cu continut declarat, sa aveti dovada ca are la cunostinta despre motivul micsorarii. Daca va pune poprire, faceti contestatie la executare si castigati.

In luna Aprilie 2017, instanța a stabilit ca tatăl sa plătească pensie de întreținere in cuantum de 25% din venitul net realizat, fără a depăși suma de 800 lei lunar. Tatăl , având un venit de aproximativ 3500 lei lunar și-a îndeplinit obligația de a plăti 700 lei /luna . Începând cu luna Decembrie 2018, urmare a faptului ca venitul lunar al tatălui a scăzut la 1600lunar, aceasta a început sa plătească pensia de întreținere minorului in cuantum de 400 lei/luna. La sf lunii Ianuarie 2019, tatăl a primit o notificare de la mama prin avocat , pentru a plăti diferența de 300 lei/luna , învocand faptul ca pensia a fost stabilită in procent de 25% din venitul net realizat se 3500 lei realizat la acea data și numai instanța poate micșora pensia , tatăl fiind amenințat cu executarea silită și acțiune in instanța.
Având in vedere ca instanța nu a stabilit o suma fixa lunar, ci a stabilit procentul de 25% din venitul net realizat , iar salariul tatălui s-a diminuat , acesta plătind 25% din venitul realizat in prezent de 1600 lei, ce trebuie sa facă și care sunt riscurile la care se expune tatăl? Este necesar sa răspundă la notificarea respectiva ? Este posibil ca un excutor sa pună poprire la cererea mamei ? Mulțumesc
Răspuns la discuția recuperare bani imprumutati
Multumesc frumos. Credeti ca sunt sanse de recuperare?
Acum 2 ani am imprumutat unui prieten suma de x euro pentru o perioada de 6 luni. Singurul inscris este un contract de imprumut incheiat intre mine si prietenul meu, fara martori, fara a fi autentificat de notar. Pot sa-mi mai recuperez acesti bani? Care sunt sansele de recuperare in cazul in care il actionez in judecata si cat ar dura procesul? Multumesc