Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie:
In data de 29.03.2008 in timp ce conduceam auto pe o str. din Bucuresti in apropierea semaforului de la intersectie am vazut ca se apropie din sens opus cu viteza mare un scuter , care mergea pe mijlocul sensului, intre liniile de tramvai, observand viteza care o avea, in acel moment m-am oprit pe loc ( pana in semafor, deci pana in intersectie) pentru a evita impactul, dar scuterul cand a ajuns in dreptul meu s-a dezechilibrat si a intrat in autoturism avariindu-mi masina pe partea stanga inclusiv usa soferului. Avand in vedere ca eu eram in luna a VIII-a de sarcina am tras o sperietura groaznica (soc care poate sa-mi afecteze copilul in mod negativ) iar conducatorul scuterului zicea ca s-a lovit la umar, a fost dus in acea seara la spital, dupa care i s-a dat drumul acasa, fara sa necesite ingirjiri medicale si spitalizare.
Initial se ridicase de jos a vorbit la telefon, dupa care s-a pus jos pe bordura si a inceput sa ma ameninte si sa ma injure. Probabil asta a fost reactia cand a vazut ca persoana cu care eram in masina era mai moale si a inteles ca nu e sotul meu.
Mentionez ca in acea seara testul de alcoolemie i s-a facut doar subsemnatei, eu nefiind martora sa i se alcoolemia scuteristului, iar la cercetari si in seara accidentului nu a tinut seama nimeni de STAREA MEA.
Mi s-a ridicat permisul pentru vatamare corporala si de atunci (de 3 ani) merg luna de luna la procuratura si la politie ca sa-mi prelungesc dovada de circulatie.
Individul a facut plangere impotriva mea.
In 13.08.2008 a fost emis un raport de expertiza medicala de INML unde i se precizeaza 10-12 zile de ingrijiri medicale.
In februarie 2009 au fost audiati cei 2 martori ai mei.
In octombrie 2010 s-a facut expertiza si contraexpertiza (ceruta de mine), la care in martie 2011 a facut obiectiuni, legandu-se de un aspect pe care daca nu avea acces la documente nu stia cum sa le formuleze.
Nu mi se pare corect ca doar “asa-zisa parte vatamata” are dreptul sa fie instiintata si tinuta la curent cu ce se intampla in dosar, iar eu aflu ceva doar daca il caut pe politist (l-am cautat din noiembrie pana in februarie si nu l-am gasit). Nu m-a informat niciodata de ceea ce se intampla, decat cand l-am gasit eu la birou.
Va rog sa ma sfatuiti dvs. cum sa procedez avand in vedere faptele relatate si daca as putea acum sa solicit permisul de conducere si cum sa dovedesc ca fetita mea trece prin socul si stresul meu de atunci (pentru ca se sperie la zgomotele din bloc si incepe sa planga si nu pot sa o linistesc, se trezeste noaptea speriata plangand).
Am o hatarare judecatoreasca din ianuarie 2009, unde e stabilita o pensie de intretinere pentru fiica mea. In luna septembrie 2009 executorul judecatoresc a reusit sa-mi obtina cheltuielile de judecata si pensia de 135 lei pana la acea data. In februarie 2010 am inaintat o plangere la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 si una la sectia 22 Politie a sect. 6, in luna martie 2010 si nu s-a intamplat nimic desi nu am primit nici un ban. Mai mult decat atat in luna mai 2010 am demarat procedura de executare silita, dar nu am reusit nici pana in momentul de fata deoarece si-a mutat banii din conturi, probabil pe numele maica-si, desi este si administrator la firma la care este angajat. Executorul a transmis catre ITM 2 adrese si nu a venit nici un raspuns.
Intrebarea mea este unde pot (organ superior chiar din afara tarii) si trebuie sa fac o plangere penala privind NEGLIJENTA IN SERVICIU a activitatii procurorului, a politiei cat si a ITM-ului si nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti de un an si ceva.
Nu e posibil sa nu se faca nimic atata timp cat in codul penal scrie ca neplata consecutiva a doua luni de zile a pensiei de intretinere, persoana e pasibila de inchisoare.
Multumesc anticipat.