avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis + hartuire morala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis + hartuire morala

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie:
In data de 29.03.2008 in timp ce conduceam auto pe o str. din Bucuresti in apropierea semaforului de la intersectie am vazut ca se apropie din sens opus cu viteza mare un scuter , care mergea pe mijlocul sensului, intre liniile de tramvai, observand viteza care o avea, in acel moment m-am oprit pe loc ( pana in semafor, deci pana in intersectie) pentru a evita impactul, dar scuterul cand a ajuns in dreptul meu s-a dezechilibrat si a intrat in autoturism avariindu-mi masina pe partea stanga inclusiv usa soferului. Avand in vedere ca eu eram in luna a VIII-a de sarcina am tras o sperietura groaznica (soc care poate sa-mi afecteze copilul in mod negativ) iar conducatorul scuterului zicea ca s-a lovit la umar, a fost dus in acea seara la spital, dupa care i s-a dat drumul acasa, fara sa necesite ingirjiri medicale si spitalizare.
Initial se ridicase de jos a vorbit la telefon, dupa care s-a pus jos pe bordura si a inceput sa ma ameninte si sa ma injure. Probabil asta a fost reactia cand a vazut ca persoana cu care eram in masina era mai moale si a inteles ca nu e sotul meu.
Mentionez ca in acea seara testul de alcoolemie i s-a facut doar subsemnatei, eu nefiind martora sa i se alcoolemia scuteristului, iar la cercetari si in seara accidentului nu a tinut seama nimeni de STAREA MEA.
Mi s-a ridicat permisul pentru vatamare corporala si de atunci (de 3 ani) merg luna de luna la procuratura si la politie ca sa-mi prelungesc dovada de circulatie.
Individul a facut plangere impotriva mea.
In 13.08.2008 a fost emis un raport de expertiza medicala de INML unde i se precizeaza 10-12 zile de ingrijiri medicale.
In februarie 2009 au fost audiati cei 2 martori ai mei.
In octombrie 2010 s-a facut expertiza si contraexpertiza (ceruta de mine), la care in martie 2011 a facut obiectiuni, legandu-se de un aspect pe care daca nu avea acces la documente nu stia cum sa le formuleze.
Nu mi se pare corect ca doar “asa-zisa parte vatamata” are dreptul sa fie instiintata si tinuta la curent cu ce se intampla in dosar, iar eu aflu ceva doar daca il caut pe politist (l-am cautat din noiembrie pana in februarie si nu l-am gasit). Nu m-a informat niciodata de ceea ce se intampla, decat cand l-am gasit eu la birou.
Va rog sa ma sfatuiti dvs. cum sa procedez avand in vedere faptele relatate si daca as putea acum sa solicit permisul de conducere si cum sa dovedesc ca fetita mea trece prin socul si stresul meu de atunci (pentru ca se sperie la zgomotele din bloc si incepe sa planga si nu pot sa o linistesc, se trezeste noaptea speriata plangand).
Cel mai recent răspuns: cris29 , utilizator 20:56, 22 Martie 2011
În ceea ce priveşte accesul la actele şi lucrările dosarului, aveţi posibilitatea să vă informaţi la secretariatul Parchetului şi să formulaţi o cerere (adresată procurorului) pentru a consulta dosarul.

Vă sfătuiesc să contactaţi un avocat, măcar pentru ca acesta să vă ofere o consultanţă avizată în ceea ce priveşte situaţia dumneavoastră (ce probe incriminatoare există, ce tactică trebuie să abordaţi în continuare etc.).
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
MULTUMESC FRUMOS!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier scuter + vatamare corporala catalin1990 catalin1990 Buna ziua, In data de 9.10.2010 am fost implicat intr-un accident rutier cu un scuter...mai mult sau mai putin. Eu eram la volanul unui autoturism, la o ... (vezi toată discuția)
Accident auto bamselu bamselu buna ziua vreau sa va cer parerea in urmatoarea problema: acum cateva zile(in jurul orei 20, adica noaptea) am fost implicat intr-un accident de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal vatamare corporala, politia a dat recomandare nup, au trecut 10 luni Alin0702 Alin0702 Salutare tuturor, ne distram cu urmatoarea speta. In aprilie 2020 am avut accident cu un livrator de pizza pe scuter. Accidentul a fost oarecum neobisnuit , eu ... (vezi toată discuția)