avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto

buna ziua

vreau sa va cer parerea in urmatoarea problema:

acum cateva zile(in jurul orei 20, adica noaptea) am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat o persoana ranita, avarierea unui scuter si a unei masini parcate(neregulamentar)s. eu eram in masina, persoana ranita circula cu un scuter, impreuna cu un pasager.
intr-o intersectie destul de mare, eu vroiam sa fac stanga si oprisem sa cedez prioritate celor care veneau din fata. erau 3 siruri de masini care faceau acceasi manevra, eu fiind cel din ultimul sir.
cand am vazut ca masinile care veneau din fata s-au oprit, am presupus ca s-a facut rosu semaforul lor si am dat sa plec. roata mea s-a miscat jumatate de metru, maxim, cand m-am trezit in fata masinii cu un scuter, care avea viteza destul de mare (cel putin 50, zic eu). s-au lovit de masina mea, urma de contact e undeva pe la jumatea numarului. dupa ce am simtit contactul, pasagerul a pus mana pe capota, s-au dezechilibrat, au cazut,iar scuterul a continuat sa mearga, a lovit un taxi stationat si apoi s-a oprit pe trotuar.
persoanele de pe scuter au fost duse la spital. pasagerul n-are nimic, insa soferul si-a rupt un picior si va trebui sa stea in ghips 2 luni, cu miscari cat mai putine. tot la spital ni s-a recoltat sange pentru testarea alcoolemiei, atat mie cat si soferului, dupa ce, in prealabil, fuseseram testati cu aparatul alcooltest (rezultat 0)
politia a venit la locul faptei, a facut schita intersectiei, a masurat distante pe acolo, a facut poze la masina (de scuterul avariat si abandonat nu cred ca s-au interesat), iar acum urmeaza sa dam declaratii despre eveniment.
in intersectie era o camera de supraveghere atintita chiar asupra locului producerii incidentului, iar soferul scuterului si pasagerul nu aveau vesta reflectorizanta.
politia a venit la fata locului, a facut masuratori, schite, poze la masina mea, dar nu tin minte sa se fi interesat de scuterul avariat si abandonat.
as vrea sa stiu parerea voastra despre best-case scenario (in care sunt gasit nevinovat) si worst-case scenario (in care se considera ca e vina mea pentru neacordare de prioritate). ce fel de sanctiuni risc, atat in plan penal, cat si civil.
soferul scuterului vrea sa ne impacam amiabil, prin plata unei sume de bani pentru repararea scuterului, fara alte pretentii din partea lui, pentru a incheia cat mai repede cercetarea. se poate face acest lucru?

multumesc anticipat pt raspunsurile voastre
Cel mai recent răspuns: bamselu , utilizator 10:16, 25 Noiembrie 2009
Din ce povestiti cred ca este vorba de o vatamare corporala din culpa.Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
multumesc de raspuns.

poate fi si vatamare corporala grava. din ce am inteles, scuteristul trebuie sa stea cu piciorul in ghips 2 luni. asta inseamna oare ca poate primi certificat medico-legal cu 60 de zile de ingrijire medicala? sunt sinonime zilele de imobilizare a membrului cu zilele de ingrijire medicala?
am mai aflat astazi ca scuterul avea ITP expirat din iulie. cum poate influenta asta cazul?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier scuter + vatamare corporala catalin1990 catalin1990 Buna ziua, In data de 9.10.2010 am fost implicat intr-un accident rutier cu un scuter...mai mult sau mai putin. Eu eram la volanul unui autoturism, la o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier. vatamare corporala si masina avariata. Cristina Pielmus Cristina Pielmus In urma unui accident rutier a rezultat o persoana vatamata si masina avariata. Masina este proprietatea altei persoane, nu a celei vatamate care a si facut ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime Bogdan88 Bogdan88 Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. ... (vezi toată discuția)