avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar Penal Vatamare Corporala, Politia a dat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar Penal Vatamare Corporala, Politia a dat recomandare NUP, au trecut 10 luni

Salutare tuturor, ne distram cu urmatoarea speta. In aprilie 2020 am avut accident cu un livrator de pizza pe scuter. Accidentul a fost oarecum neobisnuit , eu dorind sa intorc intr-o intersectie, el dorind sa sa faca stanga, fiind in spatele unui suv nu avea cum sa ma vada, a depasit suv-ul si s-a infipt cu scuterul in usa mea (stanga), a cazut si i-am trecut cu roata peste picior (pantofi/adidasi). Am coborat din masina, am sunat la 112, smurd/politie etc. Intre timp a aparut si un martor in favoarea lui. Scuteristul a fost ridicat de smurd. Intre timp am discutat cu politistii, masuratori samd, le-am explicat pe cat posibil cum s-a desfasurat povestea si observand ca exista camere pe semafor, am cerut sa ne uitam pe camere, evident nu functioneaza camerele (zic ei). In urma discutiilor/declaratiilor oamenii care s-au ocupat de caz m-au asigurat ca nu se va intampla nimic, dar pentru ca a existat vatamare se deschide dosar penal si ambii soferi au ramas fara permis. Am primit dovada cu drept de circulatie pe care inca o am si se reinoieste automat fiind in stare de alerta inca(norocul meu). Dupa aproximativ jumatate de ora a aparut si persoana vatamata la politie, nu a fost cazul de spitalizare sau alte ingrijiri, totul ok. La recomandarea politistului pentru a evita alte neplaceri m-am inteles cu scuteristul in asa fel incat sa nu depuna plangere si sa continuam povestea, ceea ce s-a si intamplat. La aproximativ o luna, politistul m-a anuntat ca el a "inchis/sau a recomandat neinceperea urmariri penale si mi-a spus ca dosarul a fost trimis la judecatorie si din punctul lui de vedere se va incadra la accident usor si de aici depinde de judecatorie cat de repede se vor misca ei....voi primi ceva "hartie acasa" si cu acea hartie pot sa imi recuperez permisul de conducere. Problema...este ca asta s-a intamplat acum 10 luni...eu tot nu am permis, am nevoie sa mai ies din tara, cum pot sa aflu...un status, de ce dureaza/cat dureaza, cu cine pot lua legatura, am vreo procedura incat sa imi pot recupera permisul de conducere mai repede?
Cel mai recent răspuns: Alin0702 , utilizator 14:57, 12 Februarie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politistul a trimis dosarul cu propunerea de clasare la Parchet.
Formulati motivat catre procuror o cerere de urgentare si de dispunere solutie in cauza.
In regula, va multumesc foarte mult de ajutor.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis + hartuire morala cris29 cris29 Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: In data de 29.03.2008 in timp ce conduceam auto pe o str. din Bucuresti in apropierea ... (vezi toată discuția)
Accident usor masina-scuter clauu clauu In urma cu un an, am avut un accident; tineam directia de mers, cand brusc un scuterist s-a atins cu ghidonul de oglinda mea, s-a dezechilibrat si a cazut. Am ... (vezi toată discuția)
Accident: ce obligatii pot avea? sergiu_nichitean sergiu_nichitean Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident cu masina in felul urmator: Intr-o intersectie obisnuita (in cruce) nesemaforizata, eu aveam STOP si mergeam ... (vezi toată discuția)