Avokitten a scris:
angajati-va un avocat, nu aveti ce face altceva decat o noua actiune in pretentii si tot nu obtineti banii daca nu aveti cum sa-l executati pe tatal copilului.
chiar si pe latura penala nu aveti ce sa faceti momentan doar daca va angajati un avocat sa ia taurul de coarne.
fie vb intre noi, cedo prevede ca nimeni nu poate face inchisoare pt o datorie. asa ca trebuiesc gasite alte modalitati de recuperare legala evident.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Intradevar CEDO nu baga la inchisoare pentru o datorie petrimoniala, Dar tot CEDO zice in art.6 alin.1 "...este iluzoriu cand o hatarare judecatoreasca definitiva nueste pusa in executare de autoritatile statului prin finalitatea actului de justitie""
In cazul de fata, Eu vad lucrurile ceva mai aspru..."abandonarea obligatiilor fata de interesele minorului stabilite judecatoreste", invoc disp.art.305 lit.c) Cod penal
... Neplata pensiei de intretinere mai mult de doua luni constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la.. ..la..
Deci; formulati o cerere de chemare in "judecata penala" a sotului "obligat"la Judecatoria de sector unde aveti D-voastra resedinta., Si va constituiti si in parte civila pentru recuperarea sumelor datorete restante... Va doresc succes..
Eu am rezolvat un astfel de caz, nu particular ci din familie.
O sa vedeti cum va cauta sa va dea banii datorati ca sa va retrageti cererea de chemare in judecata...:((:(