avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Am o hatarare judecatoreasca din ianuarie 2009, unde e stabilita o pensie de intretinere pentru fiica mea. In luna septembrie 2009 executorul judecatoresc a reusit sa-mi obtina cheltuielile de judecata si pensia de 135 lei pana la acea data. In februarie 2010 am inaintat o plangere la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 6 si una la sectia 22 Politie a sect. 6, in luna martie 2010 si nu s-a intamplat nimic desi nu am primit nici un ban. Mai mult decat atat in luna mai 2010 am demarat procedura de executare silita, dar nu am reusit nici pana in momentul de fata deoarece si-a mutat banii din conturi, probabil pe numele maica-si, desi este si administrator la firma la care este angajat. Executorul a transmis catre ITM 2 adrese si nu a venit nici un raspuns.
Intrebarea mea este unde pot (organ superior chiar din afara tarii) si trebuie sa fac o plangere penala privind NEGLIJENTA IN SERVICIU a activitatii procurorului, a politiei cat si a ITM-ului si nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti de un an si ceva.
Nu e posibil sa nu se faca nimic atata timp cat in codul penal scrie ca neplata consecutiva a doua luni de zile a pensiei de intretinere, persoana e pasibila de inchisoare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:50, 22 Martie 2011
angajati-va un avocat, nu aveti ce face altceva decat o noua actiune in pretentii si tot nu obtineti banii daca nu aveti cum sa-l executati pe tatal copilului.
chiar si pe latura penala nu aveti ce sa faceti momentan doar daca va angajati un avocat sa ia taurul de coarne.
fie vb intre noi, cedo prevede ca nimeni nu poate face inchisoare pt o datorie. asa ca trebuiesc gasite alte modalitati de recuperare legala evident.
Avokitten a scris:

angajati-va un avocat, nu aveti ce face altceva decat o noua actiune in pretentii si tot nu obtineti banii daca nu aveti cum sa-l executati pe tatal copilului.
chiar si pe latura penala nu aveti ce sa faceti momentan doar daca va angajati un avocat sa ia taurul de coarne.
fie vb intre noi, cedo prevede ca nimeni nu poate face inchisoare pt o datorie. asa ca trebuiesc gasite alte modalitati de recuperare legala evident.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Intradevar CEDO nu baga la inchisoare pentru o datorie petrimoniala, Dar tot CEDO zice in art.6 alin.1 "...este iluzoriu cand o hatarare judecatoreasca definitiva nueste pusa in executare de autoritatile statului prin finalitatea actului de justitie""

In cazul de fata, Eu vad lucrurile ceva mai aspru..."abandonarea obligatiilor fata de interesele minorului stabilite judecatoreste", invoc disp.art.305 lit.c) Cod penal
... Neplata pensiei de intretinere mai mult de doua luni constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la.. ..la..
Deci; formulati o cerere de chemare in "judecata penala" a sotului "obligat"la Judecatoria de sector unde aveti D-voastra resedinta., Si va constituiti si in parte civila pentru recuperarea sumelor datorete restante... Va doresc succes..
Eu am rezolvat un astfel de caz, nu particular ci din familie.
O sa vedeti cum va cauta sa va dea banii datorati ca sa va retrageti cererea de chemare in judecata...:((:(
Plangerea pentru infractiunea de abandon de familie se depune la parchetul de la pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
De altfel pentru nici o infractiune plangerea prealabila nu se ma depune direct la instanta.
Art.279 al.2 c.proc pen.
Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara LauraPaler LauraPaler Buna ziua. Fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara din luna iunie pe motiv ca nu lucreaza.Bineinteles ca este o minciuna. Daca in dau in judecata ... (vezi toată discuția)