Multumesc!
Totusi aceasta linie de credit cu card atasat, daca nu va fi inchisa va acumula datorii. Extrasele de cont sosesc pe adresa mea...Ce masuri poate lua banca in cazul in care se solicita inchiderea si descopera ca au fost retrasi bani la o zi dupa deces, chiar daca era o linie de credit si banii nu erau ai bancii?
Buna ziua,
Am intrat intr-o incurcatura pe care nu stiu cum sa o rezolv. Cu ceva ani in urma mi-am intalnit jumatatea si am convietuit impreuna, fara a ficasatoriti, dar avand acelasi domiciliu. Dupa o perioada s-a imbolnavit de cancer. I-am fost alaturi si am trait alaturi de el toate etapele cuplite ale acestei boli, eu fiind cea care in "familia noastra" rezolva toate problemele si administra totul. In ce consta problema: aveam acces la cardul lui de credit pe care-l foloseam si ca instrument de depozitare, ca su stam cu bani in casa si ca sa avem usor acces la bani. In dimineata zilei in care a decedat, fiindca incepuse sa se simta tot mai rau, si stiam ca sfarsitul este aproape si aveam nevoie de bani pentru cele ce aveau sa urmeze, am scos de pe cardul de credit surplusul de bani (1200 lei) fara a intra in limita de credit (banii bancii sunt neatinsi fiindca amandoi stiam ca nu mai e cale de intoarcere si nu ne-am folosit de ei). In aceeasi zi, sotul meu (eu asa il consideram) a decedat. A fost angajata o firma care s-a ocupat de inmormantare si de eliberarea acelor necesare. Se pare ca pentru a-si multumi clintii prin operativitate, in cazurile in care nu exista dubii asupra deceselor, firmele de pompe funebre impreuna cu medicii cu care lucreaza, antedateaza cu o zi data decesului. Acelasi lucru s-a intmplat si in cazul meu. Rudele care au tratat cu firma nu mi-au spus ca va fi antedata actul de deces. In concluzie conform hartiilor am scos bani de pe cardul unei persoane decedate ( card de credit dar bani depusi tot de mine peste limita de credit). Ce risc eu acum? Cum sa procedez?
In intelegere scrie ca tatal meu a primit un avans din valoarea totala a terenului si ca cumparatorul se obliga sa plateasca diferenta in cinci rate lunare ( fara alta mentiune). Mai scrie ca dupa plata integrala se intocmesc actele. Actul este datat (noiembrie 2009) , semnat de tata si de cumparator si de cate un martor din partea fiecaruia.
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat pentru a depasi impasul in care se gasesc parintii mei.Despre ce este vorba:
Tatal meu este detinatorul unui titlu de proprietate al unui teren de 2.5 ha padure. Nu are cadastru si deci terenul nu este intabulat.
In noiembrie 2009 a incheiat cu o persoana, o intelegere de vanzare-cumparare a terenului astfel: a primit un avans de 20% din valoarea sumei convenite pentru care s-a intocmit un document cu martori in care se mentiona ca ca a primit avansul si ca actele se vor intocmi dupa achitarea sumei integrale , diferenta urmand sa se achite in 5 rate lunare. Documentul a fost data dar in continut nu s-a mentionat data pana la care se va achita suma integrala si nici ce se intampla daca cumparatorul sau vanzatorul se rezgandeste.
Pana astazi (martie 2011) cumparatorul nu a mai achitat nicio suma de bani si nici nu mai raspunde la telefon. Parintii mei au aproape 80 ani, sunt pensionari si au nevoie de bani. In plus, ei locuiesc in Prahova iar terenul este in Vrancea, au un alt cumparator si vor sa-l vanda.
Cum pot vinde parintii mei acest teren, avand in vedere ca prima persoana (care este din Vrancea si in tot acest timp a folosit terenul, impozitul fiind platit de parintii mei) cu care au facut intelegerea refuza sa le mai raspunda la telefon. Pot vinde acest teren?
Cum pot proceda pentru a evita problemele ulteriare?