Buna ziua,
Am intrat intr-o incurcatura pe care nu stiu cum sa o rezolv. Cu ceva ani in urma mi-am intalnit jumatatea si am convietuit impreuna, fara a ficasatoriti, dar avand acelasi domiciliu. Dupa o perioada s-a imbolnavit de cancer. I-am fost alaturi si am trait alaturi de el toate etapele cuplite ale acestei boli, eu fiind cea care in "familia noastra" rezolva toate problemele si administra totul. In ce consta problema: aveam acces la cardul lui de credit pe care-l foloseam si ca instrument de depozitare, ca su stam cu bani in casa si ca sa avem usor acces la bani. In dimineata zilei in care a decedat, fiindca incepuse sa se simta tot mai rau, si stiam ca sfarsitul este aproape si aveam nevoie de bani pentru cele ce aveau sa urmeze, am scos de pe cardul de credit surplusul de bani (1200 lei) fara a intra in limita de credit (banii bancii sunt neatinsi fiindca amandoi stiam ca nu mai e cale de intoarcere si nu ne-am folosit de ei). In aceeasi zi, sotul meu (eu asa il consideram) a decedat. A fost angajata o firma care s-a ocupat de inmormantare si de eliberarea acelor necesare. Se pare ca pentru a-si multumi clintii prin operativitate, in cazurile in care nu exista dubii asupra deceselor, firmele de pompe funebre impreuna cu medicii cu care lucreaza, antedateaza cu o zi data decesului. Acelasi lucru s-a intmplat si in cazul meu. Rudele care au tratat cu firma nu mi-au spus ca va fi antedata actul de deces. In concluzie conform hartiilor am scos bani de pe cardul unei persoane decedate ( card de credit dar bani depusi tot de mine peste limita de credit). Ce risc eu acum? Cum sa procedez?
Doamna, stati linistita.
Imaginile video se pastreaza doar 30 de zile. Daca au trecut mai mult de 30 zile, nimeni nu o sa stie cine si de ce a scos banii. Daca observa cineva, nu trebuie sa recunoasteti nimic, nu vor avea cum sa stie. Nu riscati nimic, mai ales daca acei bani au fost folositi pentru inmormantarea titularului de card.
Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Condoleante!
Multumesc!
Totusi aceasta linie de credit cu card atasat, daca nu va fi inchisa va acumula datorii. Extrasele de cont sosesc pe adresa mea...Ce masuri poate lua banca in cazul in care se solicita inchiderea si descopera ca au fost retrasi bani la o zi dupa deces, chiar daca era o linie de credit si banii nu erau ai bancii?
Succesiune
mihaelaciocarlan
buna ziua. fratele a decedat (nu are descendenti,parintii decedati ),iar eu doresc deschiderea succesiunii. cumnata mea a scos in 10 minute de la deces banii ... (vezi toată discuția)