avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

buna ziua. sotul a decedat, eu in calitate de sotie am scos dupa moartea lui banii care erau pe un card de credit pt nevoi personale care la randul lui era girat cu alt cont bancar. mentionez faptul ca sotul era titularul, utilizatorul si garantul celor doua carduri. intrebarea este ; la succesiunea care va avea loc intre mine si fratele sotului voi fi trasa la raspundere pt ca am scos banii dupa deces ?banii scosi de mine vor fi pusi la -pasiv si vom avea cota parte sau pasivul mi se va atribuii doar mie pt ca eu am scos banii ?sper ca m-am facut inteleasa, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:09, 19 Septembrie 2013
Se pare ca ati accesat conturile fara a avea acest drept, nu-i asa?
in calitate de sotie am crezut ca voi avea dreptul la banii sotului, din acei bani am facut inmormantarea, pomana de 6 saptamani , oare nu aveam dreptul sa-l inmormantez pana la dezbaterea succesiunii? voi fi trasa la raspundere ca i-am stiut PIN la carduri?
Nu poate fi vorba de o tragere la raspundere din punct de vedere penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna ziua. fratele a decedat (nu are descendenti,parintii decedati ),iar eu doresc deschiderea succesiunii. cumnata mea a scos in 10 minute de la deces banii ... (vezi toată discuția)
Plata datoriilor sotului defunct ContSters246490 ContSters246490 Buna ziua!Sotul meu a decedat in data de 28.09.2012. Nu exista un testament si am inteles ca in urma succesiunii copilul nostru si eu ca tutore vom fi ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla? socata socata buna ziua....fratele meu si cumnata mea au cate un card de credit la o ba nca din oras....ei au descoperit cardurile avand niste probleme ... (vezi toată discuția)