avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilizare card dupa deces, fara acordul mostenitorilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilizare card dupa deces, fara acordul mostenitorilor legali

Tatal meu a decedat in luna ianuarie. Acesta avea o ”concubina”, dar care nu venea la el acasa decat uneori, deci nu locuiau impreuna. Aceasta dupa deces a uitilizat cardul lui sustragand peste 6000 de ron, card care era descoperitor de salariu. Acum in mod legal, aceasta datorie trebuie sa o platim noi, mostenitorii(eu cu fratele meu). Dupa ce am aflat aceasta a motivat cum ca a folosit banii in perioada de priveghi si inmormantare, dar neavand bonuri decat de aproximativ 2000 de ron. Aceasta spunea ca ii se daduse cardul de mai mult timp de catre tatal meu cand era in viata, dar stiu ca nu avea drept dupa deces. O pot ataca intr-un fel pentru a nu fi eu nevoita sa acopar acea suma?????Nu avea drept de semnatura la banca si nu avea drept sa utilizeze cardul mai ales dupa deces, deoarece noi mostenitorii preluam atat activele cat si pasivele. Mentionez ca am 24 de ani.
Cel mai recent răspuns: catalina_lpd , utilizator 11:57, 1 August 2013
legal nu avea dreptul sa opereze dupa deces dar totusi tatal trebuia inmormantat. dezbateti succesiunea si cereti instantei sa trimeata adresa bancii respective, se va elibera un extras de cont pana la data decesului si dupa deces si se vor confrunta sumele extrase dupa deces . dar trebuie sa faceti dovada ca acea concubina a scos banii.
Am luat legatura la banca si au filmarile de la bancomate.Succesiunea este dezbatuta, numai ca nu stiu daca si asa vor rezolva ceva, dar continuam cu o plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat acum de existenta cardului tatalui meu decedat magureanu_77 magureanu_77 buna ziua ! am primit de la eos ksi instiintare ca tatal meu are o datorie la un card raiffeisen din 2003,de care eu nu am stiut mentionez ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Carduri persoana decedata RoxanaGC RoxanaGC Tatal meu a decedat, avand carduri de credit la doua banci. Cei de la banci mi-au spus ca sumele trebuie platite complet, o data, nu pot fi reesalonate, in ... (vezi toată discuția)
Titular card salariu cu extindere , decedat . ddaannbz ddaannbz Buna ziua. Sunt unica mostenitoare a mamei mele decedata in urma cu o saptamana . Cardul ei de salariu este la o banca , cu o extindere de acum 4 ani din care ... (vezi toată discuția)