Tatal meu a decedat, avand carduri de credit la doua banci. Cei de la banci mi-au spus ca sumele trebuie platite complet, o data, nu pot fi reesalonate, in rate. Este legal acest lucru?
Nu au acceptat nici macar sa platesc complet unul dintre carduri, cu o suma mai mica, pentru ca nu am facut inca succesiunea, dar au tinut sa imi spuna ca dobanda se aduna.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Despre ce sume e vorba, nu avea asigurare de viata?
la data decesul, contractl inceteaza si suma datorata devine scadenta, nu au cum sa v-o reesaloneze ca nu au contract cu dvs.
daca voiati sa platiti esalonat, plateati la bancomat cu cardul tatalui fara sa anuntati decesul
Este vorba despre 5000 de lei.
Si ce se intampla in cazul in care nu am acesti bani sa ii platesc brusc, clar in timp se adauga si dobanda deci suma va tot creste
Nu avea asigurare de viata, cel putin nu una de care sa stim noi (asa cum nu stiam despre carduri
Nu am putut plati la bancomat, am luat in considerare si acest lucru, pentru ca nu stim pin-ul.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca aveti ceva de mostenit, e interesul dvs sa platiti cat mai repede, altfel din 5000, se fac 15000 rapid. Penalitatile sunt uriașe la cardurile de credit, asta in afara de dobanda.
Eu speram sa existe o varianta prin care suna sa fie esalonata, 2-4 rate minim, ca totusi dupa o inmormantare sa scot 5000 de lei este imposibil. Nu exista mostenire, aici e o alta problema.
Daca nu exista mostenire, deci nu aveti nimic de primit, atunci nu veti mosteni nici datoriile tatalui dumneavoastra, si la orice amenintare de plata le aratati degetul mic, se spune in drept ca atunci cand cineva moare mostenitorii primesc si drepturile si obligatiile decedatului, acceptarea mostenirii inseamna implicit ca va asumati plata acelei sume, dar, daca nu acceptati si nu mosteniti nimic nu sunteti obligata sa platiti nimic, spuneti bancii la revedere
Succesiune
mihaelaciocarlan
buna ziua. fratele a decedat (nu are descendenti,parintii decedati ),iar eu doresc deschiderea succesiunii. cumnata mea a scos in 10 minute de la deces banii ... (vezi toată discuția)