In cazul in care nu avem niciun contract cu administratorul, cum putem sa-l schimbam? Ce patim noi, ca si asociatie, pentru faptul ca nu am facut niciun contract cu el? Suntem dispusi sa ne asumam toate sanctiunile si amenzile numai sa scapam de el.
Multumesc mult pentru raspunsul detaliat.
Buna ziua,
in decembrie termin indemnizatia de crestere a copilului si am o problema. daca nu ma angajez dupa aceasta perioada pot sa imi platesc eu contributiile ca sa-mi mearga vechimea? pt un salariu minim cat treb sa platesc?
Buna ziua,
Dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului nu il pot depune imediat dupa ce se naste cel mic? Trebuie sa astept sa se termine cele 42 zile de lauzie? La fel se procedeaza si cu cererea pt alocatie? Daca am viza de flotant pt Bucuresti, eu fiind din alta localitate, pot sa depun dosarul la primaria de sector de care apartin? Multumesc!
Ca sa inchei in CIM cu timp partial cu cate ore minime pe zi trebuie sa fiu incadrata pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? Multumesc.
Buna ziua. De pa 1 aprilie pana la 1 oct. 2011 am intrat in somaj. In ptrezent sunt insarcinata in sapt a 9-a. Cum pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?
Locuiesc in bucuresti, dar sunt din provincie (si in C.I.), copilul sa va naste in capitala, pot sa depun dosarul de indemnizatie aici? Multumesc.
Buna ziua, va multumesc ca ati raspuns asa de prompt la intrebarea mea. As dori alte lamuriri, daca se poate, si anume: eu intru in somaj la 1 aprilie, sa presupunem ca la 1 iunie aflu ca sunt insarcinata. Se poate acorda concediu medical chiar daca sarcina nu e cu probleme? Este legal? Si cat timp pot beneficia de acest concediu medical?
Ce inseamna: persoanele care au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita comform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective. (art. 2, alin 2, lit. a din OUG 111/08.12.2010)?
Sa inteleg ca un contract indivitual de asigurari sociale nu ma ajuta sa iau indemnizatia de crestere a copilului?
Buna ziua, de la 1 aprilie o sa intru in somaj, deoarece firma se suspenda. Avand in vedere ca pe cartea de munca am o vechime de 4 ani si 3 luni, o sa beneficiez de indemnizatie de somaj timp de 6 luni. Daca in acest timp raman insarcinata, dupa terminarea celor 6 luni de somaj pot sa-mi faca un contract de ajutor social pentru a plati contributiile la stat in vederea acordarii indemnizatiei de crestere a copilului? Se poate acest lucru sau contractul il fac degeaba? Multumesc