avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate Georgian_p

Activitate Georgian_p

Buna ziua ,

Doresc sa construiesc in urmatoarea perioada 4 case pentru revanzare . Intrebarea mea este care este cea mai buna solutie pentru a plati cat mai putin :
SRL
PFA
PF cu cif in scopuri de recuperare tva
PF

?
In urma unui control ITM am primit o amenda de 20.000 RON , avand in vedere ca unu dintre persoane este prietena mea si nu o platesc cu salariu , ( a stat doar 5 zile pana am reusit sa gasesc pe cineva , ca si vanzator intr-un magazin ) iar cealalta fiind intr-o perioada de proba dar fara a avea contractul inregistrat in revisal , am fost sfatuit de inspector sa o contest in instanta in speranta ca voi transforma aceasta amenda in avertisment avand in vedere ca nu am antecedente . De catre contabila am fost sfatuit sa falimentez firma ( oricum este pe pierdere , nu avem bunuri imobile pe firma etc. ). Intrebarea mea ar fi datoriile firme se pot rasfrange asupra mea ca si persoana fizica ? Exista vreo sansa ca in instanta sa pot modifica aceasta amenda in avertisment ? Care este cea mai buna solutie contestatia sau falimentul ? Multumesc
Buna ziua ,

Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am amenintat legitimandu-ma ca fiind politist (lucru doar in imaginatia lor) . Intr-o zi m-am trezit cu ei pe masina , am chemat politia i-au facut unuia dintre ei dosar penal pentru distrugere( mi-au avariat capota de la masina ) , dar dupa cateva ore au aparut din nou in fata blocului , si mai hotarati . Amenintari cu moartea , stau in fata geamului meu de la balcon tipa urla sa cobor ca ma vor omora ca imi vor distruge masina . Am chemat politia din nou si tot asa . Am incercat sa comunic cu ei sa ii intreb care este problema lor nu se poate . Ma simt tot mai in nesiguranta atat eu cat si familia mea , si imi este frica ca imi vor distruge si masina . Am discutat cu politisti si ridica din umeri , ei spun ca nu pot face nimic . Am cautat pe net si am gasit in codul penal la art.204 Amenintarea ca exista si pedeapsa cu inchisoare , la fel si art 206 Hartuirea , dar si la art.253 Distrugerea din culpa , mentionez ca individul in cauza are zilnic plangeri penale , si unul dintre politisti mi-a spus ca a facut si inchisoare pentru furt . Va rog sa-mi spuneti ce pot face sa scap de acest individ si cum sa ma apar eu , familia cat si bunurile persoanle. Multumesc