avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contestatie amenda itm sau insolventa ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contestatie amenda itm sau insolventa ?

In urma unui control ITM am primit o amenda de 20.000 RON , avand in vedere ca unu dintre persoane este prietena mea si nu o platesc cu salariu , ( a stat doar 5 zile pana am reusit sa gasesc pe cineva , ca si vanzator intr-un magazin ) iar cealalta fiind intr-o perioada de proba dar fara a avea contractul inregistrat in revisal , am fost sfatuit de inspector sa o contest in instanta in speranta ca voi transforma aceasta amenda in avertisment avand in vedere ca nu am antecedente . De catre contabila am fost sfatuit sa falimentez firma ( oricum este pe pierdere , nu avem bunuri imobile pe firma etc. ). Intrebarea mea ar fi datoriile firme se pot rasfrange asupra mea ca si persoana fizica ? Exista vreo sansa ca in instanta sa pot modifica aceasta amenda in avertisment ? Care este cea mai buna solutie contestatia sau falimentul ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Aldea , Consilier juridic 06:36, 31 Ianuarie 2012
Indiferent ce aveti de gand sa faceti cu firma, faceti contestatie impotriva procesului verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii lamurire va rog teodora27 teodora27 Buna ziua, Doresc sa-mi raspundeti la intrebarea urmatoare: pentru angajatorii care sunt depistati cu munca la negru inspectorii itm pot aplica ... (vezi toată discuția)
O amenda foarte mare! danyboy88 danyboy88 Buna ziua,ieri am primit o amenda,in care sunt trecute urmatoarele fapte: -conducerea unui autovehicul,fara centura de siguranta; -folosire telefonului,fara ... (vezi toată discuția)