avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O amenda foarte mare!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O amenda foarte mare!

Buna ziua,ieri am primit o amenda,in care sunt trecute urmatoarele fapte:
-conducerea unui autovehicul,fara centura de siguranta;
-folosire telefonului,fara a folosi optiunea:''maini libere'';
-ITP expirat;(pentru care mi s-a oprit certificatul,si s-a eliberat dovada)
-lipsa RCA ,insa masina are RCA valabil fiind masina de leasing.
Am mentionat pe procesul verbal,ca nu sunt de acord cu sanctiunile mentionate,in speranta ca voi putea contesta aceast P.V.
Doresc sa cunosc,daca am vreo sansa in a castiga acesta contestatie,sau macar in diminuarea ei,ca valoare,ea avand calculat un total de 635 RON.
De asemenea doresc sa stiu,daca este necesar sa apelez la un avocat si care este procedura de urmat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:08, 5 Noiembrie 2011
Nu aveti nevoie de avocat. Intocmiti dvs. plangerea contraventionala, n doua exemplare, cu copii dupa PV si actele masinii, le depuneti la registratura judecatoriei din zona unde s-a constatat contraventia. Solicitati judecata in lipsa, cf. art. 242 alin (2) Cod proc. civ., ca sa nu trebuiasca sa mergeti la instanta. Plangerea suspenda plata amenzii, deci macar o sa se amane putin achitarea sumei respective.
Solicitati in subsidiar inlocuirea amenzii cu un avertisment.
Succes!
Avand in vedere ca s-au constatat mai multe contraventii, sanse prea mari de castig (de anulare a procesului verbal de contraventie) nu prea sunt. Eventual de transformare a sanctiunii pecuniare in avertisment.
Un avocat va va putea ajuta in sensul in care, studiind procesul verbal de contraventie va observa daca acesta este incheiat in conformitate cu prevederile legale privind nulitatea absoluta. Deasemenea ajutorul unui specialist ar fi necesar pentru motivarea plangerii, avand in vedere, asa cum am mai spus, multitudinea de fapte contraventionale retinute in sarcina dvs.
Este recomandat sa achitati jumatate din minim in 48 de ore de la comunicarea procesului verbal. Daca se va anula procesul verbal sau daca amenda va fi transformata in avertisment va veti putea recupera banii. Insa daca veti pierde atunci macar nu veti achita intreaga suma, ramanand achitata suma initiala (jumatate din minim).
Achitarea a jumatate din minimul sanctiunii nu inseamna ca v-ati recunoscut vina sau ca nu puteti introduce plangerea contraventionala.
multumesc frumos pentru ajutorul acordat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
danyboy88, utilizator
Ajutorul unui avocat in orice speta litigioasa este neindoielnic, dar atata timp cat cuantumul amenzilor este suma de mai sus, este recomandabil sa limitati alte cheltuieli la zero. Avocatul costa.

Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Eu sunt convins ca politia poate depune in instanta toate probele pt a justifica masura pe care a luat-o fata de dv. Contestatia este insa dreptul dv. Va recomand sa achitati in termen de 48 de ore jumatate din amenda si apoi puteti sa faceti ce doriti ca sa va rafuiti cu politia sau mai bine zis cu propriile dv greseli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)
P.v. amenda cu domiciliul completat eronat eldeee eldeee Buna ziua, Am primit o amenda de circulatie despre care am luat la cunostinta, am semnat de primire si pe care as intentiona s-o platesc. Totusi, la rubrica ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala remus388 remus388 1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.? 2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a ... (vezi toată discuția)