avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... P.V. amenda cu domiciliul completat eronat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

P.V. amenda cu domiciliul completat eronat

Buna ziua,
Am primit o amenda de circulatie despre care am luat la cunostinta, am semnat de primire si pe care as intentiona s-o platesc. Totusi, la rubrica ''domiciliu-str'' este trecuta denumirea altei strazi decat a aceleia unde locuiesc. Acum, as vrea sa platesc in 48 h pentru incadrarea la 50% din minimul amenzii, dar n-as vrea sa achit banii si sa nu stinga obligatia pentru ca P.V. nu ar ajunge pe rolul meu de la administratia locala; adresa trecuta in corpul procesului verbal fiind practic inexistenta. As mai avea o zi la dispozitie pentru incadrarea la jumatate din minimumul valorii P.V. Un sfat, o idee ar fi binevenite. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eldeee , utilizator 14:53, 7 Iulie 2014
dar n-as vrea sa achit banii si sa nu stinga obligatia pentru ca P.V. nu ar ajunge pe rolul meu de la administratia locala

Daca nu achitati benevol amenda,PV va ajunge la administratia fiscala,care in baza CNP-ului dv va introduce suma la debite in urmarire
Achitati jumatate din amenda in termen legal
Buna ziua! Parerea mea este sa achitati jumatate din minimul amenzii. Pentru asta puteti contesta si procesul vebal de contraventie , nu are legatura faptul ca ati achitat sau nu. Insa trebuie sa il atacati pentru alte motive de nelegalitate si netemeinicie, caci in situatia in care ati semnat de primire , indicare eronata a domiciliului dvs. nu are nicio inraurire asupra temeiniciei lui. Puteti ataca pe alte motive de nulitate absoluta sau relativa, vedeti art.16 din OG 2/2001, sau solicitati inlocuirea amenzii cu avertisment. Puteti obtine pe instanta , acum depinde de speta in care va aflati. Daca veti obtine anularea procesului verbal sau veti obtine inlocuirea amenzii cu avertisment, dupa ce sentinta va ramane definitiva, va veti putea recupera suma de bani pe care ati achitat-o , cu titlu de jumatate din amena aplicata.
eldeee a scris:

n-as vrea sa achit banii si sa nu stinga obligatia pentru ca P.V. nu ar ajunge pe rolul meu de la administratia locala;

Nu ajunge oricum la administratia locala de unde apartineti, nu exista o baza de date comuna, nu exista comunicare in sensul asta. Trebuie sa pastrati chitanta de plata pana la adanci batraneti, in cazul in care intampinati probleme si apareti cu amenda neachitata. Sunt sute daca nu mii de cazuri de genul asta in romania.

Unul personal: achitat amenda in 2013 in termenul de 48h iar dupa un an, la radierea fiscala a masinii mi se spune ca am o amenda neachitata. Explicatia a fost simpla: "nu comunicam noi intre noi, nu stie nimeni de amenda, daca aveti chitanta o prezentati si atat."
cel mai lejer puteti sa o achitati asa cum este , adresa eronata , sa va incadrati in cele 48 de ore .contestatie puteti sa faceti dupa ...
Daca platiti amenda contraventionala si contestati procesul verbal, ca fiind nelegal si netemeinice,plangerea fiind admisa, amenda platita vi se restituie, la cerere.

Alte discuții în legătură

Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea de plata a amenzii in 48 ore StolnicuIlie StolnicuIlie Am primit o amenda (de 180lei + avertisment) pentru depasirea \"vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv\", conform art. 108 / (1). / a). / 4 din ... (vezi toată discuția)
O amenda foarte mare! danyboy88 danyboy88 Buna ziua,ieri am primit o amenda,in care sunt trecute urmatoarele fapte: -conducerea unui autovehicul,fara centura de siguranta; -folosire telefonului,fara ... (vezi toată discuția)