1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.?
2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a jumatate din amenda, in cazul in care obtin anularea pv pot ca pe dreptul comun , pe plata nedatorata sa solicit restituirea sumei achitate ?
3.Daca mi se admite plangerea contraventionala in parte, in sensul ca se transforma amenda in avertisment , intr-o asemenea situatie cand nu am castigat pe deplin cauza , mi se mai acora (restituie)cheltuielile de judecata?:O
1. sigur ca puteti contesta.
2. nu aveti nici un interes ca sa nu depuneti dovada achitarii amenzii.dimpotriva asta dovedeste ca sunteti un bun cetatean care vreti sa nu aveti probleme.
3. daca vi se schimba sanctiunea nu vi se mai restituie cheltuielile.
Dovada achitarii a 1/2 din amenda este necesara la dosar,tocmai pentru ca instanta in cazul admiterii contestatiei, sa dispuna restituirea acelei sume achitate catre dvs.
Categoric, procesul verbal de constatare a contraventiei poate fi atacat in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia .
In cazul in care va fi nul, veti fi exonerat de la plata amenzii administrative. (odata platita va fi dispusa restituirea acesteia ). In caz de pierdere a procesului, nu mai aveti posibilitatea de a plati cuantumul injumatatit al amenzii contraventionale.