avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare amenda platita - nedepus chitanta in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare amenda platita - nedepus chitanta in original la instanta

In urma contestatiei la judecatorie a unui proces verbal de contraventie rutiera, solutia instantei a fost de anulare a procesului verbal si exonerarea petentului de sanctiunea amenzii si sanctiunea complementara aplicata prin pv. Totodata, in decizie scrie ca instanta nu dispune restituirea amenzii platite (am platit jumatate din amenda in 24 ore, inainte de depunerea contestatiei) deoarece nu am facut dovada achitarii acesteia! Eu am depus la dosar, inca de la inceput, copia dupa chitanta amenzii si am solicitat anularea pv si restituirea amenzii platite.
Va intreb, mai am vreo sansa sa recuperez amenda achitata?
Banuiesc ca politia nu depune apel.
Si ce pasi ar trebui sa fac eu acum dupa ce am primit decizia prin posta? Permisul l-am recuperat imediat ce am depus contestatia.
Multumesc! O zi frumoasa va doresc.
Cel mai recent răspuns: MihStef , utilizator 15:41, 18 August 2017
Atat timp cat instanta de judecata a dispus nerestituirea c/v amenda ,in momentul de fata nu puteti recupera suma
Eventual prin noua actiune in instanta unde sa demonstrati cu document original achitarea sumei,instanta poate dispune recuperare suma achitate
Ok. Am inteles.
Dar asa se procedeaza? Instanta nu decide restituirea amenzii platite daca nu ai depus originalul? Nu era suficienta copia chitantei de plata? Ma impac cu gandul ca am pierdut banii, dar vreau sa stiu unde am gresit!
Acum astept trecerea celor 30 de zile in care politia poate face apel. Si apoi? Mai trebuie sa duc hotararea legalizata pe undeva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire recuperare bani amenda circulatie luciandan luciandan buna ziua, La inceputul anului am fost sanctionat in Bucuresti cu amenda pentru un presupus viraj la stanga interzis. La acel moment, mi s-a intocmit un PV ... (vezi toată discuția)
Mi se retine permisu' ? sau nu? Cornelz Cornelz Solutia pe scurt: Admite exceptia de inadmisibilitate cu privire la cererea prin care se solicită restituirea amenzii care ar fi achitată de petent, Respinge ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)