avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nelamurire recuperare bani amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nelamurire recuperare bani amenda circulatie

buna ziua,

La inceputul anului am fost sanctionat in Bucuresti cu amenda pentru un presupus viraj la stanga interzis. La acel moment, mi s-a intocmit un PV si am platit pe loc amenda agentului de circulatie. Ulterior am contestat PVul la judecatoria din Bucuresti si acum dupa mai bine de o luna mi s-a admis plangerea. Acum cateva zile am verificat la judecatorie si mi s-a confirmat ca sentinta a ramas definitiva.
In cuprinsul sentintei e scris ca "se adminte plangerea contraventionala cu consecinta anularii PV seria XXX si exonerarea petentului de la plata amenzii aplicate, petentul avand posibilitatea sa obtina restituirea sumei achitate cu titlu de amenda prezentand organului fiscal unde a efectuat plata prezenta hotarare dupa ramanerea definitiva".
Intrebarea mea este: unde trebuie sa merg sa-mi recuperez banii? La politie sau la ANAF sau primarie locala? Precizez ca nu sunt din Bucuresti, am adresa din CI in alta localitate, toate taxele de timbru a trebuit sa le platesc la primaria din localitatea mea. Si asta ma incurca rau. Caci eu am platit amenda direct, pe loc, polititstului din Bucuresti...insa taxele locale se platesc la primaria din localiatea mea...amenzile vin acolo. Daca as fi platit amenda la CEC cred ca banii ajungeau in localitatea mea..
Aveti ideea ce trebuie sa fac. Localitatea mea se afla la o distanta mare de Bucuresti...si n-as vrea sa fac drumuri degeaba. Daca ar fi sa merg in Bucuresti..nu stiu unde la Politie sa cer (la Udriste??)....si ce acte am nevoie. Din ce am citit stiu ca trebuie sa merg cu hotararea legalizata...

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: luciandan , utilizator 23:12, 5 Ianuarie 2015
Trebuie sa va prezentati la institutia la care ati achitat amenda cu copia sentintei definitive, act de identitate si originalul chitantei de plata a amenzii.
Adica la brigada de politie rutiera...

multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la politia rutiera Livia Costescu Livia Costescu Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal klaudiu85 klaudiu85 As avea nevoie de putin ajutor: -am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit linia simpla continua si am depasit limita de viteza legala in ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita neplata amenzi (amenzi anulate in instanta) Tasi Tasi Am nevoie de sfaturi pentru urmatoarea problema. In anul 2011 am primit proces verbal de constatare a contraventiei - lipsa rovinieta (5 la numar). Am ... (vezi toată discuția)