avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani de la Politia Rutiera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani de la Politia Rutiera

Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul …. Si continuata de catre fiica sa …. , in calitate de mostenitor, in contradictoriu cu intimata …. . Anuleaza PV de contraventie seria… nr …. / …. cu consecinta exonerarii petentului de plata amenzii contraventionale. Anuleaza dispozitia de ridicare autovehicul, cuprinsa in nota de constatare din data de …. , cu consecinta restituirii de catre intimata a sumei platite de petent cu titlu de prestari servicii auto catre firma …. in cuantum de .... lei. Ia act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, astazi, …. .” De la arhiva judecatoriei mi s-a spus sa ma prezint cu cerere de legalizare, taxa de timbre judiciar si timbru, pentru a ridica copia legalizata a sentintei.
Ce trebuie sa fac in continuare? Unde ma prezint cu sentinta legalizata pentru a recupera de la Politia Rutiera banii platiti pe amenda si pe taxa de ridicare. Este nevoie de formula executorie ? Daca da, cum procedez ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Livia Costescu , utilizator 21:52, 28 Iunie 2011
Este necesar sa investiti sentinta cu formula executorie.Apoi depuneti o cerere de executare si...executorul va rezolva problema.
Executati silit politia rutiera. Legalizati hotararea definitiva si irevocabila si executorie si mergeti la un BEJ.
Ce este un BEJ. Unde se afla ?
BEJ este un birou al unui executor judecatoresc.
Unde anume ati achitat amenda? La politie sau la o autoritate locala (primarie)? Daca ati achitat-o la primarie, mergeti la respectiva institutie cu o copie a hotararii definitive si solicitati restituirea.
In ce priveste taxa de ridicare, trebuie de asemenea sa verificati pe chitanta daca ati achitat-o la politie sau la o firma de parking si solicitati restituirea de la cel care a incasat-o.
Amenda am achitat-o la CEC. Taxa de ridicare am achitat-o la firma de ridicari, dar conform hotararii judecatoresti politia, in calitate de intimata, este cea obligata la restituirea sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui sa ma adresez? antidote antidote Buna seara Am fost sanctionat contraventional cu suma de 120 lei pentru o presupusa parcare ilegala. In urma contraventiei s-a dispus de catre agentul ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Decizia în urma contestării unui proces ... Robert Hall Robert Hall Buna ziua. Am primit decizia în urma contestării unui proces verbal de contravenție, sancțiunea contravențională a fost înlocuită cu avertisment și ... (vezi toată discuția)