avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contestatie pv de contraventie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contestatie pv de contraventie

Pentru contestarea unui pv de contraventie , cum trebuie procedat ?:
1) se achita pv si se depune contestatia? sau
2) se achita pv in urma depunerii contestatiei

respectuos , multumesc pentru amabilitatea de a raspunde
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:47, 11 Iulie 2011
Rolul contestarii unui proces verbal de contraventie este de a dovedi nulitatea acestuia si implicit exonerarea de la plata amenzii.
Deci, in situatia in care considerati ca argumentele dvs. sunt fondate, depuneti plangerea contraventionala, urmand sa achitati amenda dupa finalizarea procedurii de solutionare a contestatiei.
vedeti daca pe pv aveti posibilitatea sa platiti amenda la jumatate in 48 de ore. daca nu exista sau ati depasit termenul, nu platiti pana nu vedeti rezultatul contestatiei.
daca puteti inca plati amenda pe jumatate, ar fi bine s-o platiti. daca pierdeti procesul, nu veti mai avea acesta posibilitate. daca veti castiga, puteti face cerere sa vi se restituie banii sau se va compensa


Art.118 din Oug 195/2002 prevede:
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala remus388 remus388 1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.? 2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a ... (vezi toată discuția)
Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere contraventionala ContSters224733 ContSters224733 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti privitor daca platesc amenda si despagubirile in termenul de 48 ore, si apoi contestez in termenul legal de 15 amenda si ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)