avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere contraventionala

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti privitor daca platesc amenda si despagubirile in termenul de 48 ore, si apoi contestez in termenul legal de 15 amenda si despagubirele, are vreun efect asupra plati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Dinica , Alte profesii 23:48, 2 Martie 2012
prin plangerea contraventionala, solicitati - pe langa anularea proc vb si exonerarea de la plata amenzii - restituirea amenzii platite deja.

Efectul direct este acela ca: daca pierdeti procesul, amenda platita va fi cea redusa. Daca nu ati fi achitat-o in cele 48 de ore, trebuia sa platiti (in caz de pierdere) a amenzii in cuantum intreg
Verificati daca semnatura aplicata pe PV este in sistem informatic,element care poate determina instanta de judecata sa dispuna anularea documentului
Am intr-o luna 3 procese verbale....dar ce inseamna asta,,,ar trebui sa platesc pentru aceiasi fapta de trei ori? si trei roviniete totale?
Cm asa ceva!
aceeasi fapta - conducere pe drum extravilan fara rovinieta - a fost constatata de 3 politisti, in trei locatii diferite? Atunci sunt trei procese-verbale diferite.
Daca ati facut acelasi drum, dus-intors, dar in acelasi loc, sunteti sanctionat pentru lipsa rovinietei - sunt doua procese verbale diferite, si doua contraventii diferite.
ar trebui sa detaliati putin situatia
detailez...doua procese verbale sant pe Dn1 in aceeasi luna si unul pe A2 tot in aceeasi luna!
Va mai rog sa ma lamuriti, se poate depune contestatia si in alt oras ,adica unde locuiesc?
Deoarece in procesul verbal scrie sa depunem contestatia pe raza judetului respectiv!
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
ContSters224733, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda pentru rovinieta GMarin GMarin In data de 17.02.2010 am cumparat rovinieta ptr.autoturism pentru un an de zile. In data de 03.05.2010 am schimbat numarul de inmatriculare raminind acelasi ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta: e corect sa platesc doua amenzi? pot contesta procesul verbal? alexxx_862006 alexxx_862006 Buna ziua, Am circulat o perioada de timp fara rovinieta (credeam ca trebuie sa se ocupe firma de leasing pentru aceasta dar am inteles eu gresit), iar acum ... (vezi toată discuția)