avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta: E corect sa platesc doua amenzi? Pot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta: E corect sa platesc doua amenzi? Pot contesta procesul verbal?

Buna ziua,
Am circulat o perioada de timp fara rovinieta (credeam ca trebuie sa se ocupe firma de leasing pentru aceasta dar am inteles eu gresit), iar acum am primit si o sa mai primesc mai multe amenzi acasa deoarece am fost inregistrat de camerele fixe banuiesc de pe autostrada. Intrebarile mele sunt urmatoarele: E ok sa primesc pe langa amenda si inca o despagubire catre CNADR care este aproape egala cu amenda? Si pe procesul verbal la detinator/ proprietar e trecut numele persoanei fizice adica utilizatorului chiar daca masina este in leasing si detinatorul este firma de leasing, si vroiam sa stiu daca pot contesta PV si daca am ceva sanse sau mai bine platesc amenzile(care vor fi destul de multe)?
Si daca am trecut in aceeasi zi de mai multe ori pe langa o camera fixa voi primi o singura amenda pe zi sau mai multe?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
alexxx_862006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 08:52, 16 Ianuarie 2012
Contestati p-v ca nu va costa nimic, aratati ca pentru aceeasi fapta sunteti condamnat de mai multe ori. agentul constatator trebiue sa individualizeze sactiunea... Va doresc succes..:(
vedeti ce scrie in contractul de leasing, dar cu siguranta nu veti gasi obligatia acesteia de a plati rovignietele sau asigurarile, acestea raminand in sarcina utilizatorului.:(
Sunteti intr-o situatia dificila, astfel incat e recomandabil sa discutati cu un avocat din raza dvs. teritoriala.
Pe forum au fost consemnate mai multe situatii de acest gen si vor fi din ce in ce mai multe. Consider ca va trebui reglementata intr-un fel aceasta situatie ca macar amenda sa cuprinda o perioada sa zicem de o luna nu pt treceri de doua sau mai multe ori pe zi sau oamenii sa fie atentionati dupa prima trecere prin organele locale
Acum mai puteti face o contestatie la PV si atat dar nu va garantez si reusita.
Atunci ramane sa contest PV, iar fapta a fost savarsita in judetul Ilfov Glina(asa scrie pe PV) si as vrea sa stiu unde se afla judecatoria unde trebuie sa depun contestatie (adresa daca se poate)? Precum si care este procedura si cam in cat timp se poate solutiona, si daca mai am posibilitatea dupa aceea sa platesc doar jumatate din amenda ca si cum as plati in primele 48ore ?
Iar PV verbal este pe numele mamei mele deoarece contractul de leasing este pe numele ei, si vroiam sa stiu daca pot eu depune contestatie sau daca trebuie neaparat mama sa o depuna, sau daca imi poate da o imputernicire ceva?
Va multumesc,
Plangerea semnata de mama dvs o depuneti la judecatoria Cornetu . o puteti transmite si prin posta cu confirmare de primire . daca n-ati platit pana acum jumatate din minim si au trecut 48 ore de cand ati primit copia Pv , nu mai beneficiati de aceasta oportunitate .

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta electronica pe a2 Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. M-am lovit astazi de o mica problema. Am iesit din Bucuresti pe audostrada A2 si am mers pana la km 30 unde am fost nevoit sa parasesc autostrada ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta fara proces verbal trimis prin posta coxtel coxtel Buna ziua, Am si eu doua situatii legate de amenda pentru rovinieta la care as dorii sa va cer parerea: 1) In momentul in care am mers la primarie sa ... (vezi toată discuția)
Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere contraventionala ContSters224733 ContSters224733 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti privitor daca platesc amenda si despagubirile in termenul de 48 ore, si apoi contestez in termenul legal de 15 amenda si ... (vezi toată discuția)