Multumesc mult pentru clarificare. Si eu stiam ca C.N.P.-ul nu apare pe declaratiile de avere. Felicitari pentru munca facuta Tanjiani.
Am conceput o adresa prin care mi-am expus punctul de vedere cu privire la prelucrarea datelor personale si imprimarea lor pe suport de hartie. In cele din urma adresa a fost trimisa catre un compartiment de informatica din Minister cu rugamintea de a modifica programul informatic in conformitate cu legislatia in vigoare.Adresa a fost semnata initial doar de seful de serviciu dar in cele din urma mi s-a cerut sa o modific si sa fie semnata si de director. Nu stiu de ce initial directorul nu a vrut sa semneze adresa dar e bine ca in cele din urma a revenit. Oricum ideea e ca in instructiunile dupa care s-au facut modelele de avize nici nu se pomeneste macar numele si prenumele functionarului public, nici vorba de alte date personale . Dar in modelele din anexe din senin apare formularul cu aceste date. Am citit cu mare atentie si am scris acest lucru in adresa dar multe mi-au fost taiate pe motiv ca este prea lung textul si ca superiorii nostri se vor plictisi si nu vor lua in seama adresa. In cele din urma mi-am comprimat textul pe o jumatate de pagina. La cererea sefilor am invocat faptul ca un exemplar din aviz se trimite agentilor economici si deci nu mi se pare normal ca aceste date sa fie pe aviz, prin urmare cerem, daca se poate, modificarea programului informatic. Dupa mine formularea daca se poate nu trebuia introdusa si nici justificarea ca un exemplar este trimis la agentul economic. Se incalca legea si asta este de ajuns. Nu este dreptul nostru sa cerem sa se aplice corect legile? Sau poate sefii mei au vrut doar sa fie mai diplomati? Cum este posibil ca nimeni din tara sa nu se sesizeze in legatura cu acest lucru? Acum astept raspunsul la aceasta adresa. Ea a fost semnata de director si scanata de oficiul de calcul. Gresesc cand fac aceste afirmatii?
Astazi am pus in discutie problema cu CNP-ul si datele din buletin pe formularele de aviz care trebuiesc trimise la agentii economici. Am citit cu atentie instructiunile pe baza carora s-a facut programul informatic si am vazut ca de fapt in acestea la persoana desemnata sa faca inscrierea, respectiv eu,nu se precizeaza aceste date ci doar la debitorul persoana fizica secer CNP-ul si nr.si seria de buletin. Asadar programatorul care a conceput programul informatic neavand cunostinte de fiscalitate a confundat notiunile de operator cu aceea de debitor si a conceput aplicatia in asa fel incat si noi sa ne introducem datele personale. Sefii mei au fost foarte receptive si urmeaza sasemnaleze problema la minister. Nu pot sa cred ca nimeni nu a sesizat acest lucru pana acum.Multumesc mult pentru informatii, mi-ati dat incredere in mine sa-mi sustin cauza. Am dat si sefei mele sa citeasca legea 677/001 si urmeaza sa mai discutam . Sper sa se rezolve.
Multumesc pentru raspuns. Asta voiam sa stiu. Am dat mai multe amanunte pentru ca nu stiam daca se mai ia in considerare si veridicitatea celor scrise in conventie sau doar conventia ca atare se executa silit indiferent de cum a fost incheiata sau de ce nereguli poate sa reiasa din analiza ei. Acum am inteles ca are acelasi efect ca si o lege si ca ea se poate executa silit direct fara a mai fi nevoie deo alta hotarare judecatoreascain acest sens. Nu stiam care este procedura daca se mai pot aduce probe care sa anuleze intr-un fel sau altul conventia. O seara buna.
Multumesc mult.Voi incerca sa am o discutie cu sefii mei sa nu introduc anumite date in program.Nu stiu daca campurile respective sunt obligatorii si daca voi reusi sa emit avize fara a le completa, sau daca aceste avize se vor semna fara aceste date. Voi incerca sa am aceasta discutie si sper sa fiu ascultata si inteleasa. O zi buna.
Lucrurile nu stau chiar asa. In primul rand accidentul ar fi putut fi evitat cu usurinta daca persoana respectiva ar fi dat dovada de putina atentie. Nu a avut nici o zi de spitalizare deoarece a refuzat imediat dupa accident internarea. Nu a stat nici un minut la pat.Singurul care a stat la pat a fostt atal meu pentru ca si-a rupt 2 coaste. Acest individ a vrut sa se scoata in urma acestui accident nefericit.Atitudinea lui a fost una a unui profitor care a vrut sa scoata cat mai multi bani din aceasta afacere . Parintii mei sunt oameni cu mult bun simt care ar fi rezolvat problema oricum pe cale amiabila dar nu au avut cu cine discuta. Imi pare rau ca o spun dar acest rrom chiar era hotarat sa ia pielea de pe niste pensionari. Cel care a plecat pe targa de acolo a fost tatal meu nu "biata victima" care nu avut decat o zgarietura. Au recurs la ameninitari si intimidari impreuna cu politaiul astfel incat pana sa se dezmeticeasca bine ai mei au incheiat conventia.Masina respectivului a fost reparata integral de asigurari iar despre cheltuieli medicale ce sa mai vorbesc. A facut rost ulterior de cateva zile de ingrijiri medicale. "Socul" suferit ar fi putut fi evitat cu usurinta daca era un conducator cu putin discernamant si in loc de acceleratie ar fi apasat pe frana. Mie una mi-a lasat impresia ca poate si-a dorit o astfel de mana cereasca. Poate sunt foarte rea dar un om care nu are ce sa manance pentru 3500 ron calca peste cadavre.Va rog sa ma credeti ca nu merita cuvintele frumoase cu care l-ati descris. Sunt de acord ca frica si prostia se platesc. Doar asta vor plati ai mei. Nicidecum socul si"statul la pat" ale acestui individ fara caracter. In convenie banii sunt dati pentru reparatia masinii. Care reparatie din moment ce asigurarile au platit tot? El nu si-a insusit bani din doua parti pentru aceeasi reparatie? Daca ei erau amenintati si incheiau o conventie prin care ii dadeau casa ne luau casa? I-au dat deja in plus 1500 ron . Deci a primit o compensatie. Chiar nu se pot pune cap la cap niste lucruri?
Am inteles. Asadar procesul incepe de la acest act. Neatentia se plateste. Pur si simplu.
Nu este vorba de circulatia documentelor de la o institutie la alta in cazul meu. Aceste avize sunt trimise la persoane fizice acasa si la societati comerciale pe langa banci si institutii publice.Aceste persoane vor fi si ele notificate printr-o adresa si printr-un exemplar din aviz ca li s-a facut inscrierea .Despre asta este vorba.Sau poate ar trebui sa fie doar notificate printr-o adresa fara atasarea unui exemplar din aviz . Nici faptul ca suportul de hartie ajunge intr-un dosar fiscal la care are acces multa lume nu mi se pare corect. Eu am o parola pentru a intra sa creez aceste avize care merg apoi in arhiva nationala .Problema mea este suportul de hartie unde merge si cine are acces la el. Circuitul acestui suport de hartie mi se pare prea mare. Chiar si in dosarele fiscale gestionate de colegii mei mi se pare mult sa ajunga un astfel de document. Este un caz mai special. As putea sa accept sa emit aceste avize pentru ca intra in atributiunile mele de serviciu. Nu pot pur si simplu sa refuz, stiti cum se pune problema la stat, dar pe de alta parte as dori ca suportul de hartie pe care apar aceste date sa aiba un regim special.
Toamna trecuta tatal meu a fost implicat intr-un accident de circulatie. A fost incadrat la neacordare de prioritate ( tatalui meu i-a stat motorul,in mijlocul strazii).In urma analizei dosarului s-a dat neinceperea urmaririi penale. Inainte de a primi aceasta decizie ca urmare a unor intimidari din partea unui politist si a partii adverse parintii mei au incheiat la notariat o conventie prin care i-au dat pe loc 1500 ron urmand ca pana la 01.03.2011 sa-i mai dea inca 2000 ron. Cum intre timp au primit notificarea de neincepere a urmaririi penale au refuzat sa-i mai dea restul de bani. In conventie se precizeaza ca acesti bani sunt pentru reparatii masina si pentru ingrijiri medicala. Reparatie masinii a fost suportata in totalitate de cei de la asigurari iar ingrijirile medicale nu au fost dovedite cu nimic. Acum cateva zile am primit de la un executor judecatoresc o notificare prin caresunt chemati parintii mei la biroul acestuia in numele acelei persoane pentru discutii amiabile, in caz contrar urmand sa ne dea in judecata. La aceasta notificare a atasat actul incheiat la notariat. Ce valoare poate avea un astfel de act in instanta daca in el parintii mei se angajeaza sa plateasca o suma de bani care nu are temei legal? Se precizeaza ca banii sunt pentru reparatia masinii dar de fapt reparatia s-a facut in totalitate din banii de asigurari iar cheltuielile medicale nu au fost dovedite?
Multumesc pentru precizari. Nedumerirea mea venea din diferenta intre a prelucra si a publica . Una este ca datele sa fie folosite pentru a fi prelucrate si alta in scopul punerii lor la dispozitia oricui. Peste tot aparea doar termenul de prelucrare. O zi buna.