Sunt functionar public si sunt desemnata sa emit documente pe care se precizeaza pe langa nume si prenume si CNP-ul meu precum si nr.si seria CI .Aceste documente vor ajunge in dosarele fiscale ale agentilor economici gestionate de alti inspectori decat mine dar si la agenti economici prin posta precum si la banci. Deci cu alte cuvinte toata lumea va avea acces la datele mele personale. Este normal ca un program venit de la minister sa fie conceput in asa fel incat sa nu avem dreptul la protectia datelor personale? Ce pot face in acest sens?Ce lege ma poate proteja ?
Legea nr.677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare
Multumesc mult. O sa o citesc cu atentie. Ca functionar public desemnat sa emit aceste avize de garantie prin care se inscriu in arhiva electronica creantele agentilor economici ce pot sa fac? Avizele se creaza intr-un program venit de la minister care presupune ca eu sa-mi fac publice aceste date personale. Mai mult datele mele vor ajunge si la banci si la dosarelef iscale gestionate de alti inspectori dar si la cei pe care i-am inscris in arhiva . Va dati seama ce bucurosi vor fi. Superiorii nostri oare nu se gandesc sa ne protejeze in nici un fel?
Eu sunt persoana ale carei date vor fi facute publice. Eu sunt un angajat al statului care sunt desemnta sa emit aceste avize. In aceste avize imi voi da toate datele personale pentru ca asa este conceput programul. Apoi voi trimite avizele la agentii pe care ii notific ca au fost inscrisi intr-o arhiva : Subsemnata ......., CNP...., CI seria... nr...., salariat al......,emit avizul prin care sunteti inscrisi in arhiva electronica de garantii .....Agentii respectivi nu vor mai putea contracta credite etc. pentru ca aceste avize sunt si in baza de date a bancilor. Dar ele ajung si la agentul economic si la dosarul fiscal etc. Asadar eu,reprezentant al statului sunt obligata in exercitarea unei sarcini de serviciu sa-mi fac publice toate datele in tot judetul prin emiterea si trimiterea acestor notificari care prevad prin program toate aceste date.Este normal?
Prelucrarea datelor cu caracter personal avand functie de identificare
Art. 8.
(1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.