La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: "completarea comitetului executiv". Un membru al asociatiei a propus modificarea acestui punct astfel: "alegerea comitetului executiv". Presedintele asociatiei a refuzat sa supuna la vot acest amendament invocand faptul ca este ilegal ce dorim noi, membrii asociatiei. Apoi fara un motiv intemeiat a suspendat sedinta.
In consecinta, pe langa alte nemultumiri pe care le avem cu privire la activitatea presedintelui asociatiei, un grup de initiativa doreste convocarea adunarii generale extraordinare (deja avem semnaturile a peste 20% din membrii asociatiei) pentru a alege un nou presedinte si un nou comitet executiv. Intrebarea mea este: daca la aceasta adunare extraordinara nu se intruneste cvorumul necesar, putem reconvoca adunarea generala in aceeasi zi dar cu o ora mai tarziu? stiu ca trebuie reconvocata in termen de max. 10 zile, dar nu stiu daca este legal sa fie reconvocata in aceeasi zi la o ora diferenta.
La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze deoarece in statutul asociatiei se stipuleaza faptul ca presedintele este ales pe o perioada de 4 ani. Am dorit sa supunem la vot daca e cazul sa ramana in functia de presedinte sau nu, insa acesta s-a opus invocand ca este ilegal ce facem si a suspendat sedinta. Este suficient sa covocam o adunare extraordinara pentru al demite, sau trebuie sa modificam inainte statutul asociatiei?