avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate kuriaky

Activitate kuriaky

Răspuns la discuția Este legal?
Am inteles ca se reconvoaca daca nu se indeplineste cvorumul, problema este daca putem reconvoca adunarea generala in aceeasi zi dar la o alta ora?
Discuție Este legal?
La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: "completarea comitetului executiv". Un membru al asociatiei a propus modificarea acestui punct astfel: "alegerea comitetului executiv". Presedintele asociatiei a refuzat sa supuna la vot acest amendament invocand faptul ca este ilegal ce dorim noi, membrii asociatiei. Apoi fara un motiv intemeiat a suspendat sedinta.
In consecinta, pe langa alte nemultumiri pe care le avem cu privire la activitatea presedintelui asociatiei, un grup de initiativa doreste convocarea adunarii generale extraordinare (deja avem semnaturile a peste 20% din membrii asociatiei) pentru a alege un nou presedinte si un nou comitet executiv. Intrebarea mea este: daca la aceasta adunare extraordinara nu se intruneste cvorumul necesar, putem reconvoca adunarea generala in aceeasi zi dar cu o ora mai tarziu? stiu ca trebuie reconvocata in termen de max. 10 zile, dar nu stiu daca este legal sa fie reconvocata in aceeasi zi la o ora diferenta.
La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze deoarece in statutul asociatiei se stipuleaza faptul ca presedintele este ales pe o perioada de 4 ani. Am dorit sa supunem la vot daca e cazul sa ramana in functia de presedinte sau nu, insa acesta s-a opus invocand ca este ilegal ce facem si a suspendat sedinta. Este suficient sa covocam o adunare extraordinara pentru al demite, sau trebuie sa modificam inainte statutul asociatiei?