avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate agnesas

Activitate agnesas

Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua! Eu si sotul meu am facut un copil inainte de a ne casatori. Copilul a fost inregistrat cu numele tatalui. In urma casatoriei am luat si eu numele sotului. Problema e ca pe certificatul copilului apar cu numele de dinaintea casatoriei. Este posibil ca in certificatul coplului numele meu de fata sa fie modificat cu actualul meu nume?
Răspuns la discuția schimbare nume minor
Buna!
Am fost la starea civila sa intrebam daca se poate sa schimbam numele pe cale administrativa si ne-au spus ca motivul pentru care vrem sa schimbam certificatul nu se incadreaza in motivele scrise de lege, si ca trebuie schimbat in instanta. Cam cat timp va dura pana vom obtine certificatul ?

Exista posibilitatea ca sa fie schimbat si numele meu de domnisoara din certificatul copilului?
Răspuns la discuția schimbare nume minor
Pentru ca initial pe certificat a fost trecuta doar mama. Tatal a recunoscut copilul dupa ce certificatul era deja facut...
Buna ziua!
Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este trecut ca tata cu numele lui. Intre timp ne-am casatorit si avem amandoi acelasi nume si copilul a ramas cu numele meu dinaintea casatoriei. Acum vrem ca, copilul sa aiba acelasi nume ca si noi (mai precis sa aiba numele tatalui).
Ce trebuie sa facem? Unde trebuie depuse actele?