avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate gross405

Activitate gross405

Discuție Succesiune
Soțul mamei mele a decedat.wl avea o fica din prima căsătorie.apartamentul a fost cumpărat de mama mea și de el.deci bun dobândit în timpul căsătoriei.ce drepturi succesorale are fata lui asupra apartamentului.va mulțumesc

Răspuns la discuția succesiune
raluk0207 a scris:
Ma refer in mod special la apartamentul lor unde erau amândoi proprietari
Pai fiind tata vitreg, dvs nu ati ramas cu nici un drept de mostenire (decat daca ati fost adoptat)
Mostenitori sunt mama, in calitate de sotie supravietuitoare cu o cota de 1/4 si sora vitrega, in calitate de fiica a defunctului, cu o cota de 3/4.
Procedura consta in faptul ca mostenitorii trebuie sa se adreseze unui birou notarial pentru dezbaterea mostenirii.

Răspuns la discuția succesiune
raluk0207 a scris:
Ma refer in mod special la apartamentul lor unde erau amândoi proprietari
Pai fiind tata vitreg, dvs nu ati ramas cu nici un drept de mostenire (decat daca ati fost adoptat)
Mostenitori sunt mama, in calitate de sotie supravietuitoare cu o cota de 1/4 si sora vitrega, in calitate de fiica a defunctului, cu o cota de 3/4.
Procedura consta in faptul ca mostenitorii trebuie sa se adreseze unui birou notarial pentru dezbaterea mostenirii.

Discuție succesiune
Buna ziua.Tatăl meu vitreg a decedat.Am rămas cu drept de mostenire eu mama mea si sora mea vitregă fi ca defunctului.Va rog sa mi spuneti care este procedura si care sunt cotele ce i revin fiecaruia
Buna ziua.Tatăl meu a fost ucis de catre un sofer băut pe trecerea de pietoni.Avea 0.68% alcool in aerul expirat.Ce pedeapsă riscă acesta si ce daune se pot cere de catre familia decedatului.
Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca sa facut vreo modificare la legea 17/2014.Va multumesc.
Răspuns la discuția reincredintare minor
Multumesc
Mai am o intrebare:In cazul in care mama ar fi de acord cu incredintarea fetitei tatalui, care ar fi procedura de urmat?
Buna ziua!
Am divortat, in iunie anul trecut a fost ultima infatisare. In urma divortului copii au fost incredintati spre crestere baiatul fiind in varsta de 11 ani si avand dreptul sa decida a ramas cu mine, bine inteles si la dorinta mea, iar in privinta fetitei, pe atunci in varsta de 8 ani, de comun acord cu fosta sotie, spunand ca vrea sa ii fie incredintata si ca va avea grije de ea, ia fost incredintata acesteia.
Mentionez ca in fapt suntem despartiti din Decembrie 2010, despartirea survenind dupa ce am descoperit ca ea avea o alta relatie cu o alta persoana care la acea vreme, ca de altfel si in prezent, se afla in inchisoare in Panama, pentru trafic de mare risc.In prezent continua aceasta relatie, bineinteles ca totul se desfasoara 'virtual', dar il asteapta sa se casatoreasca cu acesta dupa eliberare.
Am facut aceasta paranteza pentru a arata ca despartirea a survenit exclusiv din vina acesteia, eu incercand sa o fac sa renunte la aceasta relatie macar de dragul copiilor.
In tot acest timp care s-a scurs de la despartire si pana acum, s-a mutat cu fata in 9 locatii diferite din cauza ca nu a avut serviciu si nu putea achita chiriile,neavand bineinteles nici cele necesare pentru o buna crestere a copilului.Eu in toata aceasta perioada am ajutat material si cu cele necesare la scoala.
Deoarece aceasta situatie continua, iar fata este prost ingrijita si despartita de fratele ei, doresc sa cer reincredintare acesteia catre tata.Incepind din acest an am fost zilnic cu cele necesare la ele,iar in prezent de o luna jumatate fata se afla cu acordul mamei la noi.
Va rog spuneti mi cum pot proceda, si care ar fi onorariul unui avocat, pentru situatia data.
Va multumesc!
PS
Pot oare sa ma folosesc si de nou aparuta lege a adulterului?
Răspuns la discuția drept de cumparare
in contract nu este nici o clauza, de vindut nu vor sa vanda, dar a zis cineva ca este o lege care ar putea sa ii oblige in vreun fel sa vanda , ceva ce se refera la locuintele de serviciu sau asa ceva
????
Buna ziua
Locuiesc in chirie intr o locuinta repartizata de la serviciu, de cca 12 ani.
As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa cer cumpararea acesteia.
Mentionez ca locuinta este amenajata in incinta unei foste sectii de productie si din cate se pare terenul este al primariei, iar cladirile ale societatii.In momentul de fata sectia este dezafectata in aceasta incinta mai locuind in aceleasi conditii inca 4 familii.