Urmeaza sa achizitionez o actuala pensiune al carei parter va avea destinatia de casa de locuit, insa la mansarda ramane un spatiu maricel. Mentionez ca sunt (si trebuie sa raman) persoana fizica si voi cumpara de la un SRL. As dori sa continui activitatea de cazare (la mansarda) dand spre inchiriere in regim hotelier camerele disponibile.
Intrebarea este cum este mai avantajos:
1. sa fac contracte de inchiriere (doar numai pe termen lung) ca persoana fizica
2. trebuie sa ma autorizez ca PFA pentru a face cazari in regim hotelier si a emite facturi fiscale?
3. exista alta forma de intreprindere cu implicatii financiare catre stat cat mai mici si contabilitate cat mai simpla? deoarece cifra de afaceri nu va depasi 15-20000euro/an?
Alte intrebari
4. pentru a-mi desfasura activitatea trebuie sa obtin aceleasi autorizatii ca un SRL? autorizatiile existente (psi, ministerul turismului, dsp, dsv, mediu, etc) pot fi reinnoite pentru PFA?
5. daca cladirea a fost renovata in 2004 si nu a mai fost instrainata se mai plateste TVA?
Stiu ca am pus multe intrebari, insa va rog sa-mi raspundeti macar la cateva.
Va multumesc.
Va rog sa ma ajutati intr-o dilema referitoare la OG99/2000.
Reprezint un motel cu restaurant, deci SC cu mai multe obiecte de activitate. Doresc sa achizitionez produse din mai multe categorii (consumabile, produse destinate revanzarii si produse utilizate in consum ca materii prime in cadrul restaurantului) de la comercianti SC specializate in comertul cu amanuntul.
In acceptiunea Ordonantei Guvernului nr. 99/2000, republicata, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, comertul cu amanuntul este definit ca fiind "activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora", spre deosebire de comertul cu ridicata care este definit ca fiind "activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi".
Acelasi act normativ interzice, prin pct. 22 al art. 73, "exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare".
Deci am inteles ca nu pot revinde produsele achizitionate, dar le pot folosi in productie pentru revanzare ulterioara???