avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate catalinastr

Activitate catalinastr

Daca nu sunt membru al unui organism de gestiune colectiva, dar sunt scriitor, compozitor, etc, iar acel organism de gestiune colectiva primeste automat de la utilizatori remuneratiile care mi se cuvin, atunci acel organism de gestiune colectiva are dreptul sa imi solicite o taxa de aderare mai mare decat cea uzuala ( de 10 -15 lei pentru intocmirea actelor? )
Daca ca de ce si in baza carei legi?
Ca practic ei primesc un procent din administrarea drepturilor mele, eu ca sa imi iau banii trebuie sa fiu membru, ei primesc comision oricum...
Deci taxa de aderare ce se vrea a fi?!
Si unde in lege se specifica cuantumul acesteia si limitele?

Multumesc anticipat :)
am o problema cat se poate de ingrata... trimit un mail, iar cel care l-a primit ( din greseala de altfel ) fara sa ma anunte ca a primit acel email, ca nu a ajuns unde trebuie sau pur si simplu sa il stearga, l-a postat integral pe blogul personal, mentionandu-mi numele si continutul emailului. Cum pot sa il oblig sa scoata acel email de pe blog? Ce pot face?
Mentionez ca in emailul respectiv, imi descriam cateva servicii pe care un client mi le-a solicitat....omu'l-a interpretat ca spam....insa realmente departe de mine gandul! Pur si simplu a fost o eroare de care individul a abuzat pentru a se simti superiorX-(...ma puteti ajuta? multumesc anticipat!:((
Răspuns la discuția Au dreptul sa desfasoare ancheta?
superb...deci constatarea de la politie si faptul ca celalalt sofer si-a recunoscut vina, sunt nule...ce lege avem... apropo de lege, ma puteti ajuta cu inca o informatie...cine stie unde este specificat in lege faptul ca aceasta "constatare" sau ma rog...hartoagele de la politie care s-au intocmit in baza proceselor verbale nu reprezinta cercetari ? exista undeva in lege scris asa ceva? multumesc mult
Răspuns la discuția Au dreptul sa desfasoare ancheta?
:( inteleg. asadar astept sa vad daca vor binevoi sa ne despagubeasca macar in 3 luni...si daca spun ca nu vor sa ne despagubeasca, pentru ca nu stiu ce considera dansii....ce pot face? ce cai de atac am?
Răspuns la discuția Au dreptul sa desfasoare ancheta?
adica ei se pot spala pe maini si sa spuna ca vai doamne nu ne pot acorda despagubiri???? pai si atunci noi cum ne putem recupera banii? nu exista alta modalitate?? nu exista cai de atac? ce pot face daca cumva refuza sa ma despagubeasca?
Răspuns la discuția Au dreptul sa desfasoare ancheta?
Bdorin a scris:

Aveti Proces-Verbal de la Politie ? Daca da atunci acest tip de document nu reprezinta o cercetare a accidentului ci o constatare a Politiei pe baza declaratiilor celor doi conducatori auto si in acest caz nu se aplica prevederile articolului mentionat de dv.


da, avem acel proces verbal...dar de ce nu reprezinta cercetari? ce anume reprezinta cercetari in acest caz? ca nu mai inteleg nimic...
Răspuns la discuția Au dreptul sa desfasoare ancheta?
nucu$ a scris:

Sesizare scrisa la CSA, notificare-somatie de respectare a normelor /ordinelor CSA cu avertizare de solicitare penalitati catre asigurator, urmate de actionare in judecata.Trist dar adevarat!!:stunned:


asta voi face...nu inteleg cum pot sa isi permita sa ne dea in scris ca vor sa faca cercetari cand sunt complet in afara legii cu asta!!!!!!!!! oare isi doresc sa ii actionez in instanta doar ca sa mai traga de timp? mai mult decat aceste 3 luni prevazute de lege? hmm....:wassat:
Răspuns la discuția Au dreptul sa desfasoare ancheta?
InsuranceLogistics a scris:

"Notificare de la politie"... la ce anume va referiti....?
Daca in urma accidentului au rezultat victime sau vatamari atunci se deschidea dosar in urma completarii Anexei 2. In cazul unui proces verbal... la fel. Nu are importanta daca acestia deschid actiune de cercetare penala pe numele vinovatului.... acesta este alta situatie... si chiar si aici pe cale amiabila si cu acordul scris ca daca se intoarce vinovatia restituiti banii, puteti solicita despagubirile inainte de finalizarea cercetarilor penale.


ce notificare de la politie..nu inteleg la ce va referiti...nu au fost victime, actele sunt clare...intrebarea era ce fac cu astia de la asigurari ca vor ei sa faca cercetari desi legea nu le permite...
Răspuns la discuția carpatica asig
sunt obligati in baza devizului de reparatie sa iti ofere o suma initiala pt reparatii si ulterior daca apar alte reparatii neprevazute, sa se intocmeasca proces verbal de constatare si sa plateasca si restul sumei. citeste ordinul csa 14/2011 si eu ma confrunt cu o problema cu idiotii de la euroins... orice nas isi are nasul. bafta multa!!!!!
Buna Tuturor, problema pe scurt e simpla: accident de masina, vinovat celalalt sofer, mi-a iesit dauna totala pe masina, trebuie sa recuperez banii de la rca -ul lui, magicul euroins...
doar ca indivizii vor ancheta suplimentara, desi art. 36 din ordinul csa 14/2011 nu le permite acest lucru: "Asigurătorul RCA poate desfășura investigații privind producerea accidentului, în condițiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritățile publice."
Asa zice legea, eu am deja decizia de la politie deci e clar cine a fost de vina... si ei m-au informat cu nonsalanta ca totusi vor sa o faca in temeiul art.36....care ii contrazice total!!!!!!!
ce sa fac?X-(X-(