avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Gestiune colectivã drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Gestiune colectivã drepturi de autor

Daca nu sunt membru al unui organism de gestiune colectiva, dar sunt scriitor, compozitor, etc, iar acel organism de gestiune colectiva primeste automat de la utilizatori remuneratiile care mi se cuvin, atunci acel organism de gestiune colectiva are dreptul sa imi solicite o taxa de aderare mai mare decat cea uzuala ( de 10 -15 lei pentru intocmirea actelor? )
Daca ca de ce si in baza carei legi?
Ca practic ei primesc un procent din administrarea drepturilor mele, eu ca sa imi iau banii trebuie sa fiu membru, ei primesc comision oricum...
Deci taxa de aderare ce se vrea a fi?!
Si unde in lege se specifica cuantumul acesteia si limitele?

Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 19:05, 23 August 2012
fiecare organism de gestiune colectiva are un statut in baza caruia actioneaza si este condus de adunarile generale in care se stabilesc si cuantumul taxelor de membru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica in discoteca sau pe cd erich erich Buna, Nu stiu exact cum sa intreb, dar incep asa: in germania exista Organizatia GEMA. Aceasta organizatie apara Artisti, casele de Discururi, Scriitorul ... (vezi toată discuția)
Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru opere de creatie intelectuala Paraianu Adrian Paraianu Adrian Buna ziua As dori foarte mult sa cunosc cum as putea sa rezolv o situatie foarte neplacuta. Pe scurt este vorba despre o formatie de muzica pop rock cu ... (vezi toată discuția)