avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Muzica in discoteca sau pe CD
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Muzica in discoteca sau pe CD

Buna,
Nu stiu exact cum sa intreb, dar incep asa:

in germania exista Organizatia GEMA. Aceasta organizatie apara Artisti, casele de Discururi, Scriitorul etc. toti care se inregistreaza la ei. Adica ori si ce discoteca, radio, televiziune, producator de discuri etc. trebe sa plateasca o licenta pentru melodiile, texturile care sunt inregistrate la ei.

Exista si in romania asa o Organizatie sau Firma?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:18, 12 Februarie 2014

@advsys - informatia dvs este eronata

comunicarea publica a muzicii (in scop ambiental sau lucrativ in discoteci, etc) este conf L8/1996, obiect al gestiunii colective obligatorii. In acest sens, pentru difuzarea de muzica se plateste o remuneratie fiecareia dintre urmatoarele organisme de gestiune colectiva, organisme care gestioneaza mai multe tipuri de drepturi:

UPFR (Uniunea Producatorilor de Fonograme);
UCMR-ADA (uniunea compozitorilor si muzicologilor);
CREDIDAM (centrul roman pentru drepturile artistilor interpreti)


ADPFR nu este colector de remuneratii ptr comunicarea publica a muzicii in cazul drepturilor producatorilor de fonograme, ci UPFR-ul este. ADPFR a luat fiinta la refuzul UPFR de a accepta producatorii de manele. UPFR-ul dupa colectarea remuneratiilor ii da ADPFR un procent de 2.41% din totalul remuneratiilor.intre UPFR si ADPFR exista mai multe litigii pe rol.

cam asta ar fi in mare structura ptr plata remuneratiilor comunicarii publice a muzicii in scop ambiental/lucrativ. procentele care revin fiecarui organism, sunt date de metodologiile specifice care au fost publicate in MOF.

va sfatuiesc ca ptr detalii legate de cazul dvs, sa apelati la un avocat specializat in drepturi conexe dreptului de autor.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
edipav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)
Cui platesc pt muzica??? ContSters94154 ContSters94154 am un bistro si tot apar noi \"domni\" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu ... (vezi toată discuția)