Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon dansul sunandu-ma cu nr ascuns .Acesta a inregistrat conversatia si de pe mesenger si de pe telefon si m-a amenintat ca i-mi ia banii ca ma da in judecata .Vreau sa stiu daca astfel de inregistrari sunt valabile sau se iau in considerare de catre organele de cercetare penala.Ulterior respectivul a inaintat o plangere penala invocand infractiunea de amenintare.Ce masuri pot sa iau impotriva lui.Acesta m-a provocat in nenumarate randuri in public prin violenta dar niciodata nu l-am atins.Ce pot face?
Inteleg ca este o problema copilareasca dar ce sanctiune pot sa primesc si de ce pot sa ma ,agat, ca sa pot dovedi ca el a fost cel care m-a provocat la discutie si la violenta..Dansul a facut plangere penala impotriva mea ca eu am fost cel care l-am amenintat pe mesenger si la telefon. ce sa fac ?va multumesc enorm..Ce plangere penala pot sa fac si eu impotriva lui.Ca m-a amenintat si ca m-a provocat sa-l lovesc intru-un loc public.Ma repet nu l-am lovit .Si in acele conversatii nu exista amenintari de genu , te omor sau alte amenintari care privesc integritatea fizica sau psihica a persoanei.,Ci doar injurii reciproce.Dansul a mers la politie cu inregistrarile de pe mesenger si cu o inregistrare telefonica facute pe telefonul lui atunci cand m-a sunat cu nr ascuns.Sincer nu am vrut asa ceva dar acesta ma ameninta ca ma da in judecata si cere daune pentru ca l-am injurat.dar totul a fost reciproc.
Nu l-am lovit dar ma jignit si mi-a cerut in mod repetat acest lucru dar am continuat a ne certa pe mesenger .Acesta a inregistrat convorbirea m-a ameninta din nou si astazi a mers la politie cu plangere penala impotriva mea motivul fiind ca eu la-si fi amenintat lucru care nu este adevart ci doar ne-am jignnit reciproc.Ce pot sa fac ...?eu am incercat sa aplanez orice conflict si el merge la politie relatand altceva .
buna ziua ,
a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt:
Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc public ma instigat pentru a-l lovi , afirmand ca doreste sa merg cu el afara pentru a continua cearta .Am refuzat categoric si i-am spus sa inceteze cu amenintarile si sa isi vada de treburile sale.Exista si martorii a trecut 3 saptamani de la acest eveniment.Ulterior am continuat o discutie pe messenger in care am incercat sa aplanez conflictul,acesta adresandu-mi injurii si amenintari,acest lucru am facut si eu la adresa sa .Individul mi-a cerut numarul de telefon i l-am dat crezand ca o sa ajungem la o intelegere . Dansul m-a contactat cu numar ascuns a inregistrat convorbirea si s-a dus la politie sustinand ca eu am fost cel care l-a injurat .si amenintat.Vreau sa fac si acelasi lucru adik sa inaintez o plangere penala pentru tot ce a facut dar nu stiu unde si cum sa incadrez cele relatate mai sus.va multumesc.